E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar Endeksi düştü---

Dolar Endeksi düştü

Dolar Endeksi düştü
29 Nisan 2013 - 09:47 borsagundem.com

ABD'nin tüketici harcamaları verisinin öncesinde Dolar Endeksi düştü; yen değerlendi

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de bugün açıklanacak olan ve geçtiğimiz ay durduğuna işaret etmesi beklenen tüketici harcamaları verisinin, Fed'in bu haftaki toplantısında tahvil alım programına bağlı kalacağını söyleyeceği beklentilerini desteklemesiyle Dolar Endeksi düşüş kaydetti.
Amerikan ekonomisi ilk çeyrekte beklentinin altında büyüyerek Hazine tahvili faizlerinin Mayıs'tan bu yana en sert aylık düşüşünü kaydetmesine neden oldu. Çin'in sanayi şirketlerinin kâr büyümesinin yavaşlamasının, güvenli varlık taleplerini desteklemesiyle yen, aralarında Avustralya dolarının da olduğu önemli para birimleri karşısında değerlendi.
Amerikan dolarının, özellikle ABD'deki tahvil faizlerinin düşük seyretmesinden ötürü ağırlığının devam edeceğini belirten Commonwealth Bank of Australia'nın Sidney'dkei döviz stratejistlerinden Joseph Capurso, Fed'in bu haftaki toplantısının da politikada bir değişikliğe işaret etmeyeceğini öngördü.
ABD'nin 6 ticaret ortağı karşısında doların hareketini izleyen Dolar Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 82.308 puana geriledi. Amerikan doları yen karşısında yüzde 0.4 değer kaybederek 97.64 seviyesine, euro karşısında da yüzde 0.2 zayıflayarak 1.3051'ye geriledi. Dolar, sterline karşı yüzde 0.3 kaybederek 1.5525'ten işlem gördü. Amerikan doları daha erken saatlerde sterlin karşısında 1.5527 seviyesinden 15 Şubat'tan bu yana en düşüğünü kaydetmişti. Euro da yen karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 127.44 düzeyine indi.
Japon piyasaları bugün ve 3 Mayıs'ta tatil sebebiyle kapalı olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)