E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar endeksi düşüşe hazırlanıyor---

Dolar endeksi düşüşe hazırlanıyor

Dolar endeksi düşüşe hazırlanıyor
20 Mart 2015 - 07:41 borsagundem.com

Dolar endeksi, Fed’in faiz artırımında bir aciliyeti olmadığı sinyali vermesi ile 2013’ten bu yana en sert haftalık kayba hazırlanıyor

Dolar endeksi, Fed Başkanı Janet Yellen’in merkez bankasının faiz artırımlarında bir aciliyeti olmadığına işaret etmesinin ardından Temmuz 2013’ten bu yana en büyük haftalık kaybı kaydetmeye hazırlanıyor.

Euro, Perşembe günü iki ayın en büyük günlük düşüşünü göstermesinin ardından toparlanıyor. Ancak üst üste 9. kez aylık kayıp göstererek rekor uzun süreli düşüşü dönemini kaydetmeye hazırlanıyor.  Avrupa Birliği liderleri Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras’ı kurtarma kredileri ile ilgili anlaşmazlığı çözecek bir uzlaşma bulmaya çağırdı.

Sydney’deki National Australia Bank Ltd. döviz stratejistlerinden Ray Attrill, “Fed ‘sabır’ ifadesini kaldırmış olabilir ancak sabırsızlık yok. Öte yandan AB liderleri Yunanistan’ın kurtarma kredisinin bağlı olduğu şartları yerine getirmemesinden dolayı şikayetçi olmaya başlıyor. Yunanistan tekrar radarın merkezine geliyor” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek Tokyo saati ile 13:29’da 1,207.85 puana geldi. Endeks bu hafta yüzde 1.2 geriledi ve 5 haftadan bu yana ilk kez haftalık düşüş kaydetmeye ilerliyor. Endeks, Fed’in hala bu yıl faizleri artırmaya hazır olduğu spekülasyonları Perşembe günü 6 yılın en büyük düşüşünden toparlanmıştı.

Euro dolar karşısında, Perşembe günü yüzde 2.3 kadar gerilemesinin ardından yüzde 0.2 yükselerek 1.0677 dolardan işlem gördü. Euro dolar karşısında bu aya yüzde 4.6 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)