E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar endeksi zirveden döndü---

Dolar endeksi zirveden döndü

Dolar endeksi zirveden döndü
05 Ocak 2017 - 01:30 borsagundem.com

Fed toplantısının bugün açıklanan ayrıntılarının ardından yetkililerin yeni yönetimin ekonomiye etkilerinin belirsiz olduğunu düşündüklerinin görülmesi sonrasında dolar baskı altında kalıyor.

Wall Street Journal Dollar Index yüzde 0.6 düşüşle 92.99 puan geriledi. ABD'nin para birimi salı günü açıklanan ekonomik verilerin güçlü görünümü ve Fed'in faiz oranlarını daha hızlı artıracağı beklentisi ile son 14 yılın en yüksek seviyesini görmüştü.

Fed yetkilileri Trump'ın politikalarının ekonomiyi ve büyümeyi nasıl etkileyebileceğine yönelik belirsizliklere dikkat çektiler. Yetkililer ayrıca güçlü bir doların ekonomiyi olumsuz etkileyebileceği üzerinde de durdular.

Westren Union analisti Jope Mnaimbop konuya dair değerlendirmesinde "Açıklanan toplantı ayrıntıları karışık bir görünüm sergiliyor. Bu da doların yaşadığı ralliye en azından kısa vade için bir duraklama getirebilir." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)