E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar euro karşısında haftalık kazanca yöneldi---

Dolar euro karşısında haftalık kazanca yöneldi

Dolar euro karşısında haftalık kazanca yöneldi
10 Haziran 2016 - 20:42 borsagundem.com

Dolar, yatırımcıların riskleri değerlendirmesiyle, euro karşısında haftalık kazancına yöneldi

Dolar, yatırımcıların gelecek haftaki Fed toplantısını ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma ihtimalinin de dahil olduğu riskleri değerlendirmesiyle, euro karşısında haftalık kazancına yöneldi.

ABD para birimi, ortak para birimi karşısında son altı haftada beşinci kez yükselişine doğru yöneldi. JPMorgan Chase & Co.'nun küresel döviz volatilite ölçütü bu hafta, Fed Başkanı Janet Yellen'ın son istihdam raporunu "hayal kırıklığı" olarak nitelendirmesinin ardından yükselirken, 23 Haziran'daki Brexit oylamasından önce yapılan anketler poundu dalgalandırdı.

Londra merkezli Neuberger Berman Group LLC döviz yönetimi başkanı Ugo Lancioni, ABD para politikasının, Avrupa, Japonya ve emtia ihracatı yapan ülkelerden ayrıldığını belirterek, "Doların yükselmesi için alan mevcut." dedi.

ABD doları, 3 Haziran'da gelen istihdam raporunun Fed'in faiz artırım olasılığını azaltmasına neden olmasıyla düştükten sonra, bu hafta kayıplarının bir kısmını geri aldı. Dolar, Yellen'in de dahil olduğu politika yapıcıların faiz oranlarının gelecek aylarda artırımının uygun olduğunu belirtmelerininin ardından ralli gerçekleştirmişti.

Dolar, New York'ta saat 12:26 itibariyle euro karşısında yüzde 0.3 yükselerek 1.1279 oldu ve bu hafta yüzde 0.8 yukarıda seyretti. Yen karşısında ise hafif değişerek 107.07 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)