E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar faiz farkının kurbanı---

Dolar faiz farkının kurbanı

Dolar faiz farkının kurbanı
06 Temmuz 2011 - 08:43 borsagundem.com

ABD'de bu hafta açıklanacak olan işsizlik rakamları öncesinde dolar, önemli para birimlerinin çoğu karşısında geriledi

Fed'in faiz artışı yapmasını olumsuz etkileyeceği düşünülen ABD'de bu hafta açıklanacak olan işsizlik verileri öncesinde dolar, önemli para birimleri karşısında değer kaybetti.
ABD doları, euro karşısında 8 gün içinde 7. kez geriledi. Dolardaki düşüşte bu hafta açıklanacak olan ve ekonomiyi desteklemekte yetersiz kalacağı tahmin edilen işsiz rakamlarına ilişkin beklentiler etkili oldu. Analistler, ABD ekonomisinin rayına oturabilmesi için istihdamın Haziran ayında en az 200 bin artış kaydetmesi gerektiğini belirtirken, bu hafta açıklanacak olan verilerin, istihdamda 100 bin kişilik bir artışa işaret etmesi bekleniyor.
Yeni Zelanda doları ise Asya borsalarındaki yükselişin, yüksek getirili varlıklara talebi artırmasıyla desteklendi.
Fed'in para politikasında sıkılaştırma sinyali vereceği zamana kadar doların zayıf seyredeceğini belirten Commonwealth Bank of Australia'nın döviz stratejistlerinden Joseph Capurso, faiz farkının döviz kurunda şu an için en önemli faktör olduğuna dikkat çekti.
Dolar, euro karşısında 1.4429'dan 1.4459'a geriledi. Dolar/Yen paritesi ise 80.85 yene düştü. Euro, yen karşısında 116.97'den 116.90 seviyesine gevşedi.
ABD'nin en çok ticaret yaptığı 6 ülkenin paraları karşısında doların hareketini izleyen Dolar Endeksi yüzde 0.2 düşüşle 74.486 puana geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)