E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar Fed beklentisi ile yükseliyor---

Dolar Fed beklentisi ile yükseliyor

Dolar Fed beklentisi ile yükseliyor
24 Haziran 2013 - 15:51 borsagundem.com

Dolar endeksi Fed'in tahvil alımlarını azaltması ihtimallerini artıracağı beklentisiyle yükselişe devam ediyor

Dolar Endeksi, ekonomistlerin yarın açıklanacak olan dayanıklı tüketim malı siparişleri verisinde ve konut fiyatlarında artış beklemesiyle merkez bankasının tahvil alımını azaltacağı düşüncesinin artması sonrasında yükselişini dördüncü güne taşıdı.
ABD para birimi, Fed Dallas Başkanı Richard Fisher ve diğer Fed yetkililerinin bu hafta yapacağı açıklamalar öncesinde,16 büyük para biriminin 14'ü karşısında güçlendi. Avustralya doları, Başbakan Julia Gillard'ın "son dönemdeki düşüşlerin genişlemesi ekonomiye yardımcı olabilir" demesiyle Eylül 2010'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi. İsveç kronu dolar karşısında yedi ayın en düşüğüne geriledi. Döviz volatilitesi ölçümleri Haziran 2012'den buyana en yükseğe tırmandı.
Zürih'te bulunan Credit Suisse Group AG döviz stratejisti Marcus Hettinger, "Dolar'ın genel görünümü pozitif. Beklenti Fed'in tahvil alımlarını düşürmeye başlamasıyla faizlerin yükselerek doların daha da yükselmesine destek olması yönünde" yorumunu yaptı.
Dolar Endeksi, 82.742 ile 5 Haziran'dan bu yana en yüksek değere ulaşmasının ardından, yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 07:27'de 82.592 oldu.
Dolar, euro karşısında yüzde 0.1 yükselerek 1.3108 dolar olurken, yen karşısında da yüzde 0.1 artışla 98.01 yenden işlem gördü. Yen euro karşısında büyük bür değişiklik yaşamayarak 128.49 yen seviyesinde seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)