E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar Fed öncesi geriliyor---

Dolar Fed öncesi geriliyor

Dolar Fed öncesi geriliyor
18 Mart 2015 - 18:46 borsagundem.com

Dolar, Fed’in faiz kararını açıklaması öncesinde düşüşü 3. güne taşıyor

Dolar, Fed’in faiz kararını açıklaması öncesinde yen karşısında değer kaybediyor.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, Fed'in faiz artışı konusunda sabırlı olacağı taahhüdünü bugün kullanmayı bırakacağı söylentisi ile yatay seyretti. Fed Başkanı Janet Yellen'ın basın toplantısı TSİ 20:30'da gerçekleşecek.

Euro yen karşısında yüzde 0.2 gerileyerek New York saati ile 10:20'de 121.16 oldu. Dolar euro karşısında ise, geçtiğimiz iki günde 12 yılın en düşük seviyesinden toparlanmasının ardından 1.0607 dolar seviyesine geldi.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, Pazartesi günü ulaştığı 10 yılın en yüksek seviyesinden yüzde 0.5 gerilemesinin ardından yatay seyirle 1,215.40 oldu.

Auckland’daki ANZ Bank New Zealand Ltd.  Kıdemli döviz stratejistlerinden Sam Tuck, “Bence pek çok insan genel olarak dolardaki uzun pozisyondan olmaktan memnun ancak FOMC ve Fed Başkanı Janet Yellen’ın basın toplantısından gelecek mesajların nasıl etki edeceği konusunda endişe ediyorlar. İnsanlar net volatilitenin piyasadan geçtiğini görene kadar harekete geçmede isteksiz görünüyorlar. Mevcut trend ile devam etmekte memnun olacaklardır” dedi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin yaklaşık yüzde 90’ı, Fed yetkililerinin Çarşamba günü yayımlanacak açıklamalarından “sabırlı” olma taahhüdünü çıkacakları tahmininde bulunuyor. Ekonomistlerin yüzde 45’i bu hareketi, Haziran ayında alınacak faiz artırımı kararına yönelik bir adım olarak görüyor. Faiz oranları, Aralık 2008’den bu yana sıfıra yakın seviyede tutuluyor. Katılımcıların yüzde 37’si faizlerin Eylül ayında yükseltileceği tahmininde bulunuyor. Bloomberg’in 12-13 Mart’ta gerçekleştirdiği ankete 49 ekonomist katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)