E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaDolar Fed öncesi yükseliyor---

Dolar Fed öncesi yükseliyor

Dolar Fed öncesi yükseliyor
21 Ağustos 2013 - 16:38 borsagundem.com

Fed'in son toplantısının tutanaklarının öncesinde dolar, euro ve yen karşısında güçleniyor

Yatırımcılar parasal teşviklerin azaltılmaya başlanacağı zamanı için sinyal bulmak üzere Fed'in son toplantısının tutanaklarını beklerken dolar, euro ve yen karşısında güçlendi.
Dolar, Fed'in tahvil alımlarının azaltılması ihtimalinin yüksek getiri sunan gelişen piyasalardan çıkışa neden olabileceği endişesiyle Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları karşısında kazançlarının 3. gününü kaydetti. Endonezya rupisi dört yılın en düşüğüne gerilerken Hindistan rupisi gelişen piyasa varlıklarının düşüş kaydetmesi ile rekor düşük seviyeye geriledi. Güney Afrika randı ise enflasyonun 15 ay sonra ilk defa merkez bankasının hedefinden iyi gelmesine rağmen zayıfladı.
Dolar, yen karşısında yüzde 0.3 değer kazanarak New York saati ile 08:55'te 97.52 yene yükseldi ve 13 Ağustos'tan sonra en dik yükselişini kaydetti. Dolar euro karşısında ise yüzde 0.2 yükselerek 1.3385 dolar olurken, iki günlük düşüşü sonlandırdı. Euro yen karşısında büyük bir değişiklik yaşamadı ve 130.50 yen seviyesinden işlem gördü.
10 büyük para birimini içeren Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0.3 ralli yaparak 1,023.01 puan oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)