E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDöviz'Dolar gelecek yıl yükselir'---

'Dolar gelecek yıl yükselir'

'Dolar gelecek yıl yükselir'
14 Kasım 2011 - 12:26 borsagundem.com

İsviçre'nin en büyük bankası UBS AG, doların gelecek yıl güçleneceği tahmininde bulundu

İsviçre'nin en büyük bankası UBS AG'ye göre, ABD'deki ekonomik büyümeyle birlikte Avrupa'daki borç krizinin doların gelecek yıl daha da güçlenmesine yol açabileceği tahmininde bulundu.
UBS, bugün yayınladığı döviz görünüm raporunda, "Euro Bölgesi'nde ülke risklerinin 2012 yılında derinleşmesi ile birlikte, piyasadaki dolar talebi de artacak" yorumunda bulundu. Bankanın Singapur'daki stratejistlerinden Mansoor Mohi-uddin, "Doların güvenli liman ya da rezerv para birimi konumunun çöktüğü yolundaki konuşmalar abartılı" dedi.
Rapora göre euro, 2012'nin sonu itibariyle 1.25 dolar seviyesine düşebilir. Avrupa ortak para birimi, Londra saati ile 07:36'da 1.3762 Dolar seviyesinde seyrediyordu. Raporda, doların yen karşısında muhtemelen 80 yen seviyesine yükselebileceği tahmini yer aldı. Dolar bugün yen karşısında 77.07 yen seviyesinde seyrediyor.
Raporda, ABD ekonomisinin 2011'de yüzde 1.8 ve 2012'de yüzde 2.3 büyüyeceği tahmininde bulunuldu. Avrupa ekonomisinin ise gelecek yılın ilk yarısında resesyona düşebileceği kaydedildi. UBS'e göre, İngiltere gelecek yıl yüzde 0.7 büyüyecek.
UBS, raporunda, "Fed muhtemelen üçüncü tur parasal gevşemeye gitmeyecek ve Avrupa Merkez Bankası faizleri daha da düşürecek" beklentisine yer verdi.
Raporda, Norveç, İsveç, Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada'nın, ABD, İngiltere, Avrupa ya da Japonya'ya göre daha iyi mali duruma, bankacılık sektörüne ve büyüme görünümüne sahip olduğu vurgulandı.
Raporda, döviz piyasasındaki "süper volatilitenin" gelecek yıl da devam edeceği tahmininde bulunuldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)