E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar gözünü aşağı dikti---

Dolar gözünü aşağı dikti

Dolar gözünü aşağı dikti
11 Ekim 2012 - 18:05 borsagundem.com

Dolar, İspanya merkezli söylentiler ve İtalyan tahvil ihalesinin ardından düşüşe geçti

Dolar, İspanya'nın kurtarma paketi isteyeceği söylentisi ve İtalyan tahvillerine talebin yükselmesiyle güvenli liman cazibesini kaybederek diğer büyük para birimlerinin çoğu karşısında geriledi.
Dolar, beklenenden daha az Amerikalının ilk kez işsizlik sigortası başvurusunda bulunmasıyla düştü. ABD döviz birimi Standard & Poor's tarafından İspanya'nın borç kredi notunun "çöp"ün bir seviye üzerine indirilmesiyle günün erken saatlerinde bir haftanın en yüksek seviyesine yükseldi. Güney Afrika randı ise işçi huzursuzluğunun sona ereceği sinyalleri üzerine değer kazandı.
WorldWideMarkets'in şef piyasa stratejisti Joseph Trevisani, doların öncelikle Avrupa'daki gelişmelere odaklı hareket ettiğini ifade ederek, "İtalyanlar bir tahvil ihalesi gerçekleştirdi ve bu da gayet iyi gitti" dedi.
Dolar, euro karşısında günün erken saatlerinde yüzde 0.4'lük yükseliş gerçekleştirerek 1.2826 dolara yükselmesine rağmen, New York saatiyle 09:53'te yüzde 0.5'lik düşüşün ardından 1.2933 dolar oldu. Yen karşısında ise yüzde 0.5 yükselen dolar, 78.56 yen oldu. Euro ise yüzde 1 yükselerek 101.62 yen oldu.
Dolar Endeksi yüzde 0.2'lik düşüşün ardından 79.784'e gerilerken, günün erken saatlerinde 80.2052'e varan bir yükseliş göstermişti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)