E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güç kaybına devam ediyor---

Dolar güç kaybına devam ediyor

Dolar güç kaybına devam ediyor
02 Kasım 2018 - 08:48 borsagundem.com

ABD ile bakanlara yönelik yaptırımların karşılıklı kaldırılması ve Türkiye'nin İran'a uygulanacak yaptırımdan muaf tutulacağının açıklanmasının ardından TL varlıklarda kazançlar arttı

Türkiye'nin ABD'nin İran'a uygulayacağı yaptırımlardan muaf tutulması ile birlikte yönünü aşağı çeviren dolar/TL, ABD ile Türkiye'nin bakanlara yönelik yaptırımları karşılıklı kaldırdığı haberi sonrasında 5.42'nin altını gördü. 

ABD, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu yaptırım listesinden çıkardı. İki bakan ABD vatandaşı rahip Andrew Brunson'ın Türkiye'deki tutukluluğu nedeniyle ABD tarafından Ağustos ayında yaptırım listesine alınmıştı. Dışişleri bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy da ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile ABD iç güvenlik bakanı Nielsen ile ilgili olarak yaptırım uygulanması kararının kaldırıldığını duyurdu. 

ABD ve Çin arasında ticaret geriliminin yatışacağı beklentileri ile gelişmekte olan piyasalarda artan risk iştahına paralel dün gerileyen dolar/TL bu sabah 5.50 seviyesinin altına inmişti. Dönmez'in açıklamasının ardından ise 5.50'li seviyelerdeki dolar/TL kademeli olarak 5.45'e kadar gerilemişti. Bakanlara yönelik haber öncesi 5.47'li seviyelerde olan dolar/TL sonrasında ise 5.4335 seviyesine kadar geriledi. 

Saat 18:12 itibariyle dolar 5.4373 lira seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL, bugün en düşük 5,4148, en yüksek 5,5288 seviyesini gördü. Euro ise 6.2063 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1408 seviyesinde. Gram altın 215.2 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 23.10 seviyesinde

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman Özince02 Kasım 2018 14:48

    Doların değer kaybettiği felan yok bu operasyon yurtdışı kaynaklı piyasaya bolcana dolar veriyorlar ki Türkiyenin dış ticaret konusunda rekabeti zayıflasın diye , dolar düşünce ne olur turizm fiatları zamlanmış olur ucuz reservasyonları iptal edilir.dolar değer kaybedince ne olur Türkiye çelik ihracatında zorlanır.Adam çelik almak için bize daha fazla dolar ödeyecek.hepimiz doların düşmesini canı gönülden isteriz ama maalesef dolar düştükçe Türkiyenin gücü dış piyasalarda zayıflar.Yani bu yıl turizde canlanma yüksek kur sayesinde oldu adamlar nerde bedava oradalar.Bunun önüne tek yolla geçebilirsiniz.Kalite karşısında yüksek fiat , kalitesiz iş düşük fiat.eğer ikisinide yapamıyorsanız işiniz zor demektir.İsveç saatlari 100 000 tl japon saatleri 100 tl en basit örnek.

  • sezgin02 Kasım 2018 13:56

    5,45 çok mükemmel destek