E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güç kazanırken, Euro ise oldukça geriledi---

Dolar güç kazanırken, Euro ise oldukça geriledi

Dolar güç kazanırken, Euro ise oldukça geriledi
16 Aralık 2016 - 12:11 borsagundem.com

FED kararından sonra da Dolar güç kazanırken, Euro ise rakibi karşısında hiç olmadığı kadar geriledi.

Amerikan Federal Bankası, geçtiğimiz gün faiz artırımı duyurusu yapmıştı ve bunun ardından Amerikan doları son 14 yılın en yüksek seviyesine yükselmişti. Dolar, bugün de Euro'ya kıyasla kazancını korudu.

Bilindiği gibi Kasım ayının başında ABD başkanlığı seçimlerini Donald Trump kazanmıştı ve mali teşvik ile ABD'nin daha güçlü büyümesi beklentileri artmıştı.

ABD Merkez Bankası'nın Çarşamba günü açıklanan kararının ardından, Dolar bu hafta da ileri gitti ve 2017'de üç kez artış yaşaması öngörülüyor. Dün ise Euro önemli bir düşüş yaşadı ve Dolar karşısında 2003 yılının Ocak ayından bu yana en düşük seviyeye indi.

Sumitomo Mitsui Trust Bank'ten döviz alım satım müdürü Osao Iizuka da konuya dair açıklama yaparken, doların uzun vadede güç kazanmaya devam etme eğiliminin olduğunu dile getirdi.

Osao Iizuka, Donald Trump'ın ne yapacağına dair açık bir şey söylemediğini, ekonomiyi iyileştirmek için gerekli politikaları gerçekten uygulayıp uygulamayacağı sorusu çıktığında ise dolar satışı gerçekleşebileceğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)