E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güçleniyor---

Dolar güçleniyor

Dolar güçleniyor
29 Ağustos 2013 - 10:36 borsagundem.com

ABD'nin büyüme verisinin öncesinde dolar, euro karşısındaki güçlü seyrini devam ettirdi

Amerikan ekonomisinin ilk tahminlerin üzerinde büyüdüğüne işaret ederek Fed'in teşvikleri azaltma planına destek vermesi beklenen verinin öncesinde dolar, euro karşısında bu haftanın en büyük kazançlarını devam ettirdi.
Hint rupisi, Hindistan Merkez Bankası'nın ülkenin devlet kontrolündeki en büyük petrol ithalatçılarında dolar satacağını söylemesinin ardından tüm zamanların en düşüğünden ralli yaptı. Avustralya doları, şirket yatırımlarının artmasının ardından önemli paraların çoğu karşısında güçlendi. Güney Kore wonu, ülkenin Maliye Bakanı Hyun Oh Seok'un artan cari fazlanın, para birimini destekleyeceğini söylemesi sonrasında 3 haftanın en yükseğine çıktı.
Doların daha fazla kazanç imkanı olduğunu belirten Sumitomo Mitsui Banking Corp.'un forex işlemleri müdürü Masato Yanagiya, Fed'in Eylül'de tahvil alımlarını azaltacağı tahminini koruduğunu aktardı.
ABD doları, euro karşısında dün yüzde 0.4 ile 21 Ağustos'tan bu yana en büyük sıçramasını yapmasının ardından yüzde 0.2 kazançla 1.3315'e çıktı. Yen, dolara karşı yüzde 0.2 zayıflayarak 97.79'a gerilrken, euro karşısında büyük değişiklik kaydetmedi ve 130.24'ten işlem gördü.
Hint rupisi, dün dolar karşısında 68.845'ten rekor düşüğü test etmesinin ardından bugün yüzde 1.6 güçlenerek 67.76'ya yükseldi. Hint rupisi son 3 ayda yüzde 17 değer kaybederek, 31 para birimi arasında ABD doları karşısında en çok kaybeden para birimi oldu.
Hindistan Merkez Bankası, Indian Oil Corp., Bharat Petroleum Corp. ve Hindustan Petroleum Corp.'a dolar satacağını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)