E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güçleniyor---

Dolar güçleniyor

Dolar güçleniyor
01 Haziran 2015 - 08:46 borsagundem.com

Dolar, yatırımcıların ABD istihdam verisini beklemeleri ile yükselerek iki haftalık kazancı genişletiyor

Dolar, yatırımcıların ABD istihdam verisini beklemeleri ile yükselerek Mart ayından bu yana iki haftalık kazancı genişletiyor. ABD’de açıklanacak aylık istihdam verisi, ülke ekonomisinin Fed’in faiz artırımına dayanacak güce sahip olup olmadığına yönelik ipucu sağlayacak.

Dolar göstergesi, hedge fonları ve diğer spekülatörlerin dolar rallisini destekleyici pozisyonlarını güçlendirmelerinin ardından 6 haftanın en yüksek seviyesinde yakın bir seyir izliyor. Euro, Yunanistan’ın kreditörleriyle anlaşma sağlamaya çabalaması ile değer kaybediyor. Yunanistan’ın 5 Haziran’da Uluslararası Para Fonu’na (IMF) yapacağı 4 ödemeden ilkini yapması gerekiyor.

Melbourne at IG Ltd. piyasa strajisti Stan Shamu, “Traderlar bu haftaki verilere biraz ihtiyatlı yaklaşıyorlar. Ancak euro değer kaybederse doların bundan fayda sağladığı görülebilir. Traderlar istihdam verisine yaklaşılırken uzun pozisyonda kalacaklardır” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.1 yükselerek Tokyo saati ile 13:07’de 1,193.01 puana geldi. Endeks, 28 Mayıs’ta 1,197.76 ile 15 Nisan’dan bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.

Dolar euro karşısında, yüzde 0.3 değerlenerek 1.0953 dolardan işlem gördü. Dolar yen karşısında 28 Mayıs’ta 124.46 yen ile Aralık 2002’den bu yana en güçlü seviyeye ulaşmasının ardından 124.09 yenden yatay seyrediyor.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre 5 Haziran’da açıklanacak ABD istihdam verisi Mayıs ayında 225,000 istihdam sağlandığını gösterecek. İşsizlik oranının 7 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 5.4’te değişiklik göstermemesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)