E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güçlenmeye başladı---

Dolar güçlenmeye başladı

Dolar güçlenmeye başladı
18 Mayıs 2015 - 08:21 borsagundem.com

Dolar önemli para birimleri karşısında, 4 ayın en düşük seviyesinden toparlanıyor

Dolar önemli para birimleri karşısında, 4 ayın en düşük seviyesinden toparlanıyor. Avustralya Merkez Bankası’ndan bir yetkili, faiz oranlarında indirimine gitme ve konut sınırlandırması olanağının bulunduğunu belirtti. Yeni Zelanda ise ABD ile arasında bulunan politika farkına vurgu yaptı.

Dolar 16 önemli para biriminin 2’si hariç tümü karşısında, bu hafta açıklanacak ABD verileri öncesinde yükseliş gösterdi. ABD’de bu hafta konut ve imalat sanayi göstergesi dahil olmak üzere bazı ekonomik veriler açıklanacak. ABD verileri, Fed’in politikayı sıkılaştırmaya bu yıl başlayacağı beklentisini destekleyebilir. Geçtiğimiz hafta perakende satışlar, sanayi üretimi ve üretici fiyatları verileri tahminlerin altında kalarak ABD ekonomisinin faiz artırımına karşı kırılgan olduğu işareti verdi.

ANZ Bank New Zealand Ltd. kıdemli döviz stratejisti Sam Tuck, “Dolar, Cuma günkü zayıf verilerin ardından biraz toparlanıyor. Piyasa, ABD verilerinden dolayı endişeli. Veriler ivmelenmezse dolar bu hafta gerileyebilir” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spor Dolar Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Tokyo saati ile 13:12’de 1,151.99 puana geldi. Endeks, Cuma günü 1,149.06 puan ile 22 Ocak’tan bu yana en düşük seviyeyi gördü ve düşüşü 5 haftaya taşıyarak Ekim 2013’ten bu yana en uzun süreli gerileme dönemini kaydetti.

Dolar euro karşısında, yüzde 0.2 değerlenerek 1.1428 dolardan işlem gördü. Dolar yen karşısında, yüzde 0.3 yükselerek 119.62 yene geldi.

Hedge fonları ve diğer büyük spekülatörler, dolarda yükseliş beklentisi ile açtıkları uzun pozisyonları üst üste 7. hafta da düşürdüler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)