E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.96'nın altında---

Dolar 2.96'nın altında

Dolar 2.96'nın altında
11 Mayıs 2016 - 16:35 borsagundem.com

Dolar /TL kuru 2.96 TL'nin altında işlem görüyor

Dolar/ TL kuru , küresel piyasalardaki doların güçlü duruşu ile yukarı seyrini koruyor.Cari açık rakamının beklentilerin altında gerçekleşmesi dahi doların gevşemesini sağlamadı. Siyasi belirsizliğinde fiyatlandığı kur bugün 2.9752 TL'ye kadar yükseldi. Bu seviyeden gevşeyen kur şu saatlerde yüzde 0.30 artı ile 2.96 seviyesinin hemen altında işlem görüyor. 

Uzmanlara göre, 2.95 seviyesinde denge arayan Dolar/TL kurunun dün aşamadığı 2.96 seviyesi ve üstü kademelere alıcılı ataklarını genişletmesi beklenmektedir. Beklentinin üzerinde yükselişlerde 2.97 seviyesi sonrasında 2.98 seviyesi ilk olarak hedeflenmelidir. Olası Türk Lirası lehine durumlarda ise 2.94 seviyesine doğru düşüş beklenmelidir. Düşüşün derinleşmesi durumunda ise 2.92-2.94 aralığı piyasayı tutacaktır.

Gün içerisinde iç piyasalarda açıklanacak veri olmadığından dolar endeksi kurun hareketlerinde etkili olacaktır.Bankacılık sektörünün 12 temsilcisinden oluşan ABD Merkez Bankası’nın Federal Danışma Konseyi 4 Mayıs'ta toplandı. Toplantının kayıtları Salı günü Fed'in internet sitesinde yayınlandı. Federal Danışma Konseyi, 2016 yılında bir ya da iki faiz artırımına gidilmesi önerisinde bulundu. Konsey, ülkenin ekonomik toparlanmasındaki kırılganlığın sürdüğünü ve ABD ekonomisine yönelik aşağı yönlü risklerin halen mevcut olduğu uyarısında bulundu.

Petrol 45 doların üzerinde

 

Altın 1270 doların üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)