E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güçlü duruşunu sürdürüyor---

Dolar güçlü duruşunu sürdürüyor

Dolar güçlü duruşunu sürdürüyor
09 Mart 2015 - 08:18 borsagundem.com

Dolar, Cuma günü açıklanan resmi istihdam verisi ile 3 yıldan uzun bir sürenin en büyük yükselişini kaydetmesinin ardından kazançları koruyor

ABD işgücü piyasası, dolarda yükseliş beklentisi ile uzun pozisyonda duran traderları ödüllendirdi. Dolar önemli para birimleri karşısında, Cuma günü açıklanan resmi istihdam verisi ile 3 yıldan uzun bir sürenin en büyük yükselişini kaydetmesinin ardından kazançları koruyor. ABD’nin istihdam verisi, işverenlerin geçtiğimiz ay yaklaşık 300,000 istihdam sağladığını gösterdi. Böylece ABD’de işsizlik oranı 7 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Hedge fonları ve diğer büyük spekülatörler, dolardaki yükselişten fayda sağlayan uzun pozisyon sayısını bu aybaşında üst üste 4. haftada da düşürdüler.

Dolardaki ralli, Fed Başkanı Janet Yellen’in faiz artırımları ile ilgili “sabırlı olunacağını” söylemesinin ardından Şubat ayında hız kaybetti. Yellen, 2006’dan bu yana ilk kez alınacak faiz artırımı kararının verilere bağlı olacağını da yineledi. İstihdam verisi, traderları Haziran ayında faiz artırımı gerçekleştirileceği olasılığını yüzde 23 olarak fiyatlandırmaya itti. Geçtiğimiz ay sonunda bu oran yüzde 17 idi.

Tokyo’daki Barclays Plc döviz stratejistlerinden Shinichiro Kadota, “Güçlü istihdam verisi, Fed’in Haziran’da faiz artıracağı görüşünü destekliyor. Bu da doları destekliyor” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.1 yükselerej Tokyo saati ile 12:28’de 1,199.99 puana geldi. Endeks Cuma günü yüzde 1.2 artış göstererek Kasım 2011’den bu yana kapanış bakımından en büyük yükselişi gösterdi.

Dolar euro karşısında 1.0823 dolar ile Eylül 2003’ten bu yana en güçlü seviyeyi görmesinin ardından 1.0840 dolardan işlem gördü. Dolar yen karşısında, yüzde 0.2 değerlenerek 121.04 yene geldi. Dolar Cuma günü 121.28 yen ile bu yılın en yüksek seviyesine görmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)