E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar gücünü koruyor---

Dolar gücünü koruyor

Dolar gücünü koruyor
07 Mayıs 2018 - 09:12 borsagundem.com

Dolar/TL yeni haftaya zirve seviyelerinin altında başladı, TL'de değer kaybı eğilimi sürebilir

Dolar/TL TCMB'nin rezerv opsiyonu mekanizması kapsamında döviz imkân oranı üst sınırını
düşürmesi ve 2.2 milyar dolarlık dövizin bankaların kullanımına geçecek olması ile geriledi.
Açıklama öncesi 4.2620 seviyesinde olan dolar/TL, saat 11:12 itibariyle 4.2500'in altına geriledi. 

Dolar güne 4.24 lira seviyesinden başladı. Saat 17:50 itibariyle dolar 4.2683 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 4.2250 lira, en yüksek 4.2733 lira seviyesi görüldü. Euro ise 5.0904 liradan işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1924 seviyesinde. Gram altın 180.4 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 15.27 seviyesinde.

TCMB yaptığı yazılı açıklama ile rezerv opsiyonu mekanizması kapsamında döviz imkân oranı üst sınırını yüzde 55'ten yüzde 45'e düşürürken, bu değişiklik ile yaklaşık 6.4 milyar TL likiditenin piyasadan çekileceğini, yaklaşık 2.2 milyar dolar tutarında dövizin bankaların kullanımına geçeceğini duyurdu.

Merkez Bankası'nın önceki haftaki 75 baz puanlık faiz artışına rağmen küresel gelişmeler ve Türkiye'ye özgü endişelerle kur ve faiz geçen hafta çok sert yükselmişti. Dolar/TL Cuma günü 4.2901 ile yeni tarihi zirvesini test etmişti.

Piyasalarda sert bozulma gözleri yeniden TCMB'ye çevirirken, bankacılar arasında 7 Haziran'daki Para Politikası Kurulu (PPK) kararını beklemeden döviz likiditesini artırıcı adımların atılabileceği beklentileri kuvvetlenmişti.

SİYASET TAKİP EDİLİYOR

Seçimlerin 24 Haziran'da erkene çekilmesi ardından piyasalarda iç siyasi gündem de yakından
izleniyor.
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin 24 Haziran milletvekili seçimleri için kurduğu "Millet İttifakı'nın" protokolü hafta sonu Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edilirken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu cumhurbaşkanlığı seçimine girebilmek için gerekli olan imza sayısına ulaştı. Erken seçimde birlikte çalışma kararı alan AKP ve MHP'nin "Cumhur İttifakı'na" karşı dört muhalefet partisi de kendi içlerinde ittifak yapmak için bir süredir görüşüyordu. Muhalefet partileri bu işbirliği ile TBMM'nin salt çoğunluğu olan en az 301 sandalyeyi elde etmeyi hedefliyor.
Öte yandan hükümet seçimler öncesi bir de ekonomi paketi açıkladı. Kamuya olan vergi ve ceza
borçlarının yeniden yapılandırılmasının da içinde bulunduğu, emeklilere zam, imar affı, ceza
affını da içeren ve 22-24 milyar liralık maliyeti bulunan bir paket içeriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sefer07 Mayıs 2018 17:59

    seçim geçene kadar 4,20 altını beklemek hayaldir.

  • mehmet yılmaz07 Mayıs 2018 11:41

    afrinde çukura düşen teröristlerin destekçisi dolar teröristleri MİLLİ DEVLETE kafa tutuyor yerleşik terörist iş insanı görümünde hainlerle.

  • Ay Yıldız07 Mayıs 2018 14:47

    Mehmet Yılmaz !! Bundan 2 gün önce TSK'ya atıp tutuyordun. Şimdi de bize millilikten mi bahsediyorsun? Eminim ki askere bile gitmemişsindir. İki yüzlüler...