E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yükselişe geçti---

Dolar yükselişe geçti

Dolar yükselişe geçti
06 Aralık 2017 - 08:57 borsagundem.com

Güne hafif düşüşle başlayan dolar Borsa İstanbul'un açılması ile birlikte yükselişe geçti

TCMB'den faiz artırım beklentilerinin kuvvetlenmesi ve risk algısının azalmasıyla dolar/TL'de başlayan düşüş eğilimi devam ederken, kur bu sabah 3.85 seviyesinden başlangıç yaptı. Türkiye-ABD ilişkilerinin seyrinin izlendiği piyasada ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün on yıllardır Ortadoğu'da izlediği politikaya ters düşen bir karar alarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacak olmasının da jeopolitik riskleri artırabileceği belirtiliyor.

Hafta başında beklentilerin üzerinde açıklanan enflasyon verisinin TCMB'nin 14 Aralık'ta yapacağı PPK toplantısında geç likidite penceresi faizini artıracağı yönündeki beklentileri artırdı. Ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sermaye hareketlerinin sınırlandırılması ile ilgili bir talebi olmadığını açıklaması ve ABD'de devam eden Reza Zarrab'ın tanık olarak yer aldığı davanın baskısının azalması ile TL daha iyi performans göstermeye başladı.

Dolar/TL dün 3,84 seviyesinin altında gördükten sonra, bu sabah aynı seviyelerden açılış yaptı

Saat 18:07 itibariyle dolar 3.8466 lira seviyesinden alıcı buluyor.

Dolar/TL bugün en düşük 3,8392, en yüksek 3,8634 seviyesini gördü.

Euro ise 4.5375 lira seviyesinde işlem görüyor.

Euro/dolar paritesi 1.1792 seviyesinde.

Gram altın 156.3 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.36 seviyesinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kartal06 Aralık 2017 10:25

    Değerli yorumcu arkadaşlar, yaklaşık 15 senedir borsa da yatırım yapan, uzun sa uzun bekleyebilen bir yatırımcıyım. Paramı faize koymam, dövize (memleket meselesi diye) kolay kolay girmem ama bugün itibariyle mevcut nakit birikimim yarısını kaybettim. Şimdi mevcut paramı korumak için döviz alsam ülkeme yanlış yaparmıyım. Görüşlerinizi bekliyorum...