E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 6 liranın altında seyrediyor---

Dolar 6 liranın altında seyrediyor

Dolar 6 liranın altında seyrediyor
02 Ekim 2018 - 08:58 borsagundem.com

Güne 6 liranın altında başlayan dolar Borsa İstanbul'un zayıf açılışı ile birlikte güç kazandı

Gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde olumsuz bir hava gözlenirken, dolar/TL tekrar 6 seviyesini aştı.

TL dolar karşısında yüzde 2'ye yaklaşan değer kaybı ile en çok kaybeden EM para birimleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Saat 18.01 itibariyle dolar 5.9876 lira seviyesinde bulunuyor. Dolar/TL, bugün en düşük 5,9334, en yüksek 6.0588 seviyesini gördü. Euro ise 6.9200 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.1542 seviyesinde. Gram altın 232.6 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 26.18 düzeyinde.

TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık ökte, TL'nin dün Arjantin pezosundan sonra en iyi performansı gösteren ikinci para birimi olduğunu söyleyerek, "Bugün ise dünkü pozitif ayrışmanın
geri dönüşünü görüyoruz. TL'deki değer kaybını tetikleyen bazı unsurlar var. Bunların ilki petrol fiyatlarındaki yükseliş. Bu hareket yakın vadede bütçeye olumsuz yansıyacaktır. Ayrıca Fitch 20 bankanın kredi notunu indirdiğini açıkladı... Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun son açıklamalarının yarattığı pozitif havanın yavaş yavaş kaybolduğunu görüyoruz" dedi.

Petrol piyasaları ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları gelecek ay yürürlüğe girdiğinde daha sıkı arz ihtimaline kendini ayarlarken, ABD petrol fiyatları Kasım 2014'ten bu yana en yüksek seviyesini gördü, Brent ham petrol ise dün gördüğü dört yılın zirvesine yakın seyrediyor. Brent ham petrolünün varil fiyatı yüzde 0.4 yükselerek 85.28 dolara yükselirken, ABD ham petrolü Kasım 2014'ten bu yana en yüksek seviyesi olan 75.90 dolarda bulunuyor. Öte yandan Fitch, 20 Türk bankasının ve iştiraklerinin yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu düşürdü.

Piyasaların izlediği en önemli konulardan biri olan ABD'li Rahip Brunson'ın 12 Ekim'de mahkemesi yapılacak. Hali hazırda ev hapsinde tutulan Brunson'ın davası ABD ile ilişkilerin bozulmasına ve iki ülkenin karşılıklı ekonomik yaptırımlar uygulamasına neden olmuştu. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 25 Eylül'de gazetecilere yaptığı açıklamada Türk yetkililerle Brunson'ın geleceğine dair görüşmeler yapılmasını beklediğini söylemiş, "Evet, bu ay serbest bırakılabilir. Geçen ay serbest bırakılmalıydı. Aslında bugün serbest bırakılmalı. Türklerle görüştük. Beklentileri biliyorlar" demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet yılmaz02 Ekim 2018 22:52

    bloomberg nerde hayatında ticaret yapmayan tırı vırı sözde ekonomist varsa stokçuluğun ve fırsatçılık seansları yapıp doları yükseltmek için YIRTINIYOR.

  • Okie Dokie02 Ekim 2018 15:44

    Her bir kuruş artışta 10bin TL kazanıyorum. Allah bereket versin. Bu gece bir kaç asgari ücretle çalışan kardeşimi seveyim bari. Bu bana büyük bir manevi haz veriyor.

  • KILIÇ02 Ekim 2018 12:22

    DÜŞECEK HEMDE DİBİN DİBİNE DÜŞECEK .

  • Celal02 Ekim 2018 09:30

    Enflasyon uçuyor dolar tekrar 6 yı geçerse durmaz