E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar hangi gelişmeleri takip etmeli?---

Dolar hangi gelişmeleri takip etmeli?

Dolar hangi gelişmeleri takip etmeli?
29 Temmuz 2013 - 10:16 borsagundem.com

AUD’nin yaşadığı büyük değer kaybı sonrası Döviz Destek By A1 takip edilmesi gereken gelişmeleri yazdı...

AUD’nin yaşadığı büyük değer kaybı sonrası herkes tarafından beklenen düzeltmesi bir türlü gelmemişti, bu süreçte Çin’de durumun kötüleşmesi ve piyasada Çin endişelerinin 1 numaraya oturması bu durumun baş sebebi olmuştu.
Son günlerde AUDUSD 0.90-0.93 bandına sıkışırken Dolar’ın genel zayıflığında bile 0.93’ün geçilememesi dikkat çekici. Piyasa düşüş sonrası yeni fiyatları sindirirken belki de beklenen düzeltme buymuş diyeceğiz ileride. Yani 0.90-0.93 arası konsolidasyon ve sonrasında yeni bir düşüş...
Ama bu senaryo için emin olmak oldukça zor şu anda çünkü önümüzde 3 tane çok kritik gelişme var. İlk ikisi bu hafta ABD’den ötekisi ise önümüzdeki hafta Avustralya’dan.
Bu hafta FED faiz kararı ve Cuma günü tarım dışı istihdam artışı verisi Dolar’ın yakın dönemdeki kaderi açısından belirleyici olacak, gelecek hafta ise Avustralya Merkez Bankası’nın faiz indirip indirmeyeceğini göreceğiz.
Piyasa şu anda büyük ölçüde faiz indirimi beklese de RBA faiz indirmeyecek diye düşünenler de az sayıda değil.
Dolayısıyla AUDUSD için bu Çarşamba, Cuma ve gelecek Salı olmak üzere her gelişme sonrası yatırımcılar tekrar değerlendirme yapmalı...
Eğer 0.93 direnci bu gelişmeler sonrası geçilemezse muhtemelen uzun bir süre daha geçilemeyecek. Aksi durumda ise, yani 0.93’ün kırılması durumunda ise paritenin 0.95’e kadar rahat bir nefes alma alanı var diyebiliriz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)