E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar Haziran'dan önce yükselmez---

Dolar Haziran'dan önce yükselmez

Dolar Haziran'dan önce yükselmez
02 Mayıs 2011 - 09:38 borsagundem.com

ABD'nin büyümesindeki yavaşlama ve faiz oranları arasındaki farkın artması, doları bu yıl aşağı çekmeye devam edebilir

Dolar, 3 aydan bu yana önemli paraları arasında en kötü performansı sergileyen para birimi oldu. ABD'de büyümenin hız kesmesi ve diğer ülkelerle arasındaki faiz farkının açılması ise dolarda yakın zamanda bir sıçrama beklenemeyeceğinin sinyalini veriyor.
ABD Merkez Bankası Fed'in ticaret ağırlıklı Dolar Endeksi, geçtiğimiz ay Avustralya, Kanada ve Avrupa Merkez Bankası'nın faizlerini artırmasıyla rekor seviyede düşüş yaşadı. Düşüşlerden sonra dahi Barclays Plc ve Morgan Stanley'nin stratejistleri dolarda yukarı yönlü bir hareketlenme beklemiyor.
ABD ekonomisinin büyüme hızındaki yavaşlama ve Fed'in teşvik paketlerini bir süre daha sürdüreceğini açıklamasının ardından, doların Haziran'dan önce yükseleceğini düşünenlerin sayısı oldukça az. Dolardaki güçlenmenin tahvil alım programının sonlandırılmasının ardından izleneceğine yönelik iyimserlik dikkat çekiyor.
Zayıf dolar ABD'nin güvenine ilişkin olumsuzluk yaratsa da, Obama'nın ihracat hedeflerini 2015'e kadar gerçekleşmesine yardımcı olabilir.
New York'taki Goldman Sachs Group'un döviz stratejisti Thomas Stolper, dolarda düşüşün süreceğini öngördü. Stolper, doların önümüzdeki günlerde güçlenme ihtimalinin çok düşük olduğunu savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)