E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar hedge fonları ile güçleniyor---

Dolar hedge fonları ile güçleniyor

Dolar hedge fonları ile güçleniyor
17 Kasım 2015 - 08:26 borsagundem.com

Dolar, hedge fonlarının Fed faiz artırımı beklentisiyle 7 ayın zirvesine tırmandı

Dolar, Fed’in Aralık’ta faiz artıracağı yönündeki spekülasyon ile birlikte hedge fonlarının, para biriminin güçleneceğine ilişkin beklentilerinin artmasıyla, yedi ayın zirvesine tırmandı.

Commodity Futures Trading Commission tarafndan açıklanan veriye göre hedge fonları ve diğer büyük spekülatörler, geride kalan üç haftada doların sekiz önemli para karşısında değer kazanmasını destekledi. Dolar, traderların Fed faiz artışına ilişkin işaretler için Salı günü gelen ABD enflasyon verisine bakmasıyla, 10 gelişmiş piyasa parasına karşı güçlendi.

Sydney’de Westpac Banking Corp. döviz stratejisti Sean Callow, “Fed’in Aralık ayında parasal sıkılaştırmaya gidecek gibi görünüyor olması, diğer önemli merkez bankalarıyla tam bir zıt oluşturuyor ve bu dolar için sağlam bir destek” dedi.

ABD Doları Endeksi, Tokyo saatiyle 13:27’de yüzde 0.2 yükselerek 99.589 seviyesine tırmandı. Önceki işlemlerde, 14 Nisan’dan beri en yüksek olan 99.605 seviyesine tırmanmıştı.

Dolar, euro karşısında yüzde 0.3 yükseldi ve 16 Nisan’dan beri en güçlü seviye olan 1.0656’yı aşarak, 1.0659 seviyesinden işlem gördü. ABD parası, yen karşısında yüzde 0.2 tırmanarak 123.39 seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)