E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar, hisse piyasalarındaki düşüşle güçlendi---

Dolar, hisse piyasalarındaki düşüşle güçlendi

Dolar, hisse piyasalarındaki düşüşle güçlendi
06 Şubat 2018 - 08:35 borsagundem.com

Küresel hisse piyasalarındaki sert aşağı yönlü hareket doları yukarı çekti

Dolar/TL, ABD piyasalarındaki sert satış baskısının riskten kaçışı tetiklemesiyle güne 3.79'un üzerinde başladı. Yatırımcıların yükselişi destekleyen faktörlere olan güveninin zedelenmeye başlamasıyla Wall Street 2011'den bu yana en büyük düşüşünü kaydetti. Dow endeksi yatırımcıların artan tahvil getirileri ve yükselen enflasyonla mücadele etmeleriyle yaklaşık 1,600 puan gerileyerek tarihindeki en büyük gün içi düşüşü kaydetti. Dolar ise küresel hisse senetlerindeki sert düşüşün yatırımcıları riskli varlıklardan uzaklaştırmaya başlaması ve nispeten güvenli liman olarak algılanan dolara yöneltmesinden destek buldu.
Riskten kaçışın gelişmekte olan ülke para birimlerindeki satışı tetiklemesi TL'ye de değer kaybı olarak yansıdı. Dün akşam 3.76 lira seviyesinde işlem gören dolar bugüne 3.7990 lira seviyesinden başladı. 

Saat 18:08 itibariyle dolar 3.7745 liradan işlem görüyor. Açılışın ardından en düşük 3.7735 lira, en yüksek 3.7990 lira seviyesi görüldü.
Euro ise 4.6586 lirada bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2337 seviyesinde. Gram altın 161.6 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13 seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)