E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar imalat verisi öncesi yükselişte---

Dolar imalat verisi öncesi yükselişte

Dolar imalat verisi öncesi yükselişte
15 Nisan 2014 - 09:36 borsagundem.com

ABD'de bugün açıklanacak ve 2. ayında da ilerleme göstermesi beklenen imalat verisinin öncesinde dolar güçlendi

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de bugün açıklanacak ve ilerleme göstereceği tahmin edilen imalat verisinin öncesinde dolar, önemli para birimleri karşısında 2. gününde de değerlendi.

ABD doları dün ABD'de perakende satışların Mart'ta Eylül 2012'den bu yana en büyük artışını kaydettiğini gösteren verşnin sonrasında euro karşısında 3 haftanın en büyük sıçramasını yaptı. Almanya'dan bugün gelecek ZEW yatırım güven endeksinin ise Ağustos'tan  bu yana en düşük düzeyine gerilediği tahmin ediliyor. Avustralya doları, merkez bankasının toplantı tutanaklarının faiz artışları için beklemede kalınacağını göstermesi üzerine  5 ayın zirvesinden gevşedi.

Dolar, beklenenden iyi gelen perakende satış rakamlarının desteğiyle alındığını söyleyen Sumitomo Mitsui Banking Corp.'un başekonomisti Etsuko Yamashita, "Eğer veri güçlü gelmeyi sürdürürse, dolar geçtiğimiz haftaki kayıplarını azaltabilir" dedi. 

ABD doları, dün euro karşısında yüzde 0.5 güçlenerek 19 Mart'tan bu yana en büyük sıçramasını yapmasının ardından bugün Tokyo saatiyle 13:45 itibarıyla büyük bir değişiklik kaydetmeyerek 1.3818 düzeyinde seyrediyor. Dolar, yen karşısında dün New York seansında yüzde 0.2 değerlenmesinin ardından bugün çok değişmedi ve 101.91'den işlem görüyor. Euro ise yen karşısında 140.76'dan 140.83 seviyesine yükseldi.

ABD dolarının, en aktif 10 para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi dün yüzde 0.2 yükselmesinin ardından bugün de yüzde 0.1 artışla 1,008.99 puana çıktı. Endeks geçtiğimiz hafta yüzde 1 düşmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)