E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar istihdam verisiyle yükselişte---

Dolar istihdam verisiyle yükselişte

Dolar istihdam verisiyle yükselişte
07 Ağustos 2015 - 15:41 borsagundem.com

Güne 2.78'e yakın başlayan kur ABD verisiyle 2.79'u aştı

Dolar/TL ABD verisinin ardından 2,79'u aştı. ABD'de kritik tarım dışı istihdam verisi Temmuz'da 215 bin artarak 223 bin olan beklentinin altında kaldı. İşsizlik oranı ise aynı ay beklentilere paralel yüzde 5,3 oldu. Ancak Haziran'daki istihdam rakamı 223 binden 231 bine, Mayıs rakamı ise 254 binden 260 bine yükseltildi. Verinin 200 binin üzerinde gelmesi Fed'in Eylül'de faiz artışına gideceği beklentisini kuvvetlendirdi. Dolar/TL, bu sabah saat 08.51'de 2.7751/2.7769 seviyesindeydi.

Dolar endeksi veri sonrasında 98,33 seviyesine çıkarken yükseliş oranı yüzde 0,40 oldu. Ancak dolar endeksindeki artışın dolar/TL'deki yansıması kısa sürdü. Saat 17:10 itibarıyla kur 2,78 seviyesine geri çekildi. Yurt içinde siyasi beklentiler ön plana çıkıyor.

Bununla beraber yurt içi piyasa bu akşam da Moody's'in Türkiye değerlendirmesini izleyecek. Analistler Türkiye'yi yatırım yapılır kategorisindeki en düşük not olan Baa3 seviyesinde ve negatif görünümle derecelendiren Moody's'in değişikliğe gitmesini beklemezken, siyasi belirsizliğin sürmesi, iç ve dış güvenlik risklerinin devam etmesi uzun bir sürenin ardından kazanılan "yatırım yapılabilir" seviyedeki kredi notu üzerinde yıl sonuna doğru risk oluşturabilir. Dolayısıyla kurumun bugünkü değerlendirmeyi pas geçerek Türkiye'deki siyasi resmin netleşmesi ardından bir değerlendirme yapması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)