E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar kayıplarını ikinci güne taşıdı---

Dolar kayıplarını ikinci güne taşıdı

Dolar kayıplarını ikinci güne taşıdı
08 Haziran 2016 - 22:50 borsagundem.com

Dolar, yatırımcıların Fed'in önümüzdeki haftaki toplantısında faiz artırımına gitme olasılığını elemesiyle, kayıplarını genişleterek ikinci güne taşıdı.

ABD para birimi, yavaş istihdam büyümesi ve Fed Başkanı Janet Yellen'in merkez bankasının faiz artırımını ne zaman yapacağına dair işaret vermemesiyle düşerek, tüm önemli para birimleri karşısında değer kaybetti. Traderlar vadeli işlemlere göre, geçtiğimiz hafta yüzde 22 olan, Fed'in 15 Haziran'daki toplantısında faiz artırımına gitme olasılığını sıfır olarak görüyor. Dolar, Güney Afrika randı, Meksika pesosu ve Brezilya reali karşısında en geniş kayıplarını gerçekleştirdi.

New York'ta Barclays Pl. yabancı para birimleri ve kurları stratejisti Andres Jaime, "Haziran ve Temmuz ayları masadan kalktı. Fed'in bu toplantılarda bir şey yapma olasılığı aşırı derece düşük." diyerek görüş bildirdi.

ABD doları, cansız gelen istihdam raporunun Fed'in borçlanma maliyetlerini artırması durumunu zayıflatması ve Avrupa ve Asya'da teşvik artırımıyla birlikte politikaa ayrılığı için beklentileri düşürmesiyle, bu ayki düşüşünü devam ettirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, New York'ta saat 14:36 itibariyle yüzde 0.5 düşerek, 4 Mayıs'tan beri en düşük seviyesine geriledi. ABD para birimi, euro karşısında yüzde 0.4 düşerek 1.1400 seviyesine geldi ve yen karşısında ise yüzde 0.5 değer kaybederek 106.85 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)