E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar kazançlarını korudu---

Dolar kazançlarını korudu

Dolar kazançlarını korudu
07 Nisan 2014 - 09:19 borsagundem.com

Fed'in bu hafta Mart toplantısının tutanaklarını açıklamasının öncesinde dolar, euro karşısında güçlü seyrini devam ettirdi

ABD Merkez Bankası'nın bu hafta Mart'tak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının tutanaklarını açıklamasının öncesinde dolar, euro karşısında 3 haftadır devam eden rallisinin ardından güçlü seyrine devam etti.

Kaldıraçlı fonlar, doların düşeceği beklentilerini yukarı iterek, bu pozisyonlarının değişmesiyle doların güçleneceği spekülasyonuna neden oldu. St. Louis Fed Başkanı James Bullard bugün konuşma yapacak. Avustralya doları 10 Nisan'da açıklanacak ve yükseliş beklenen işsizlik verisinin öncesinde düşüş kaydetti. yen, güvenli varlık talepleri ve hisselerdeki düşüşün etkisiyle değer kazandı.

FOMC tutanaklarının, Fed'in neden şahin duruşa kaydığına dair daha fazla bilgi sunabileceğini söyleyen Westpac Banking Corp.'un piyasa stratejistlerinden Imre Speizer, "Pozisyonlar çok kısa olduğunda, bu bana göre kısa pozisyonların geri alınması riskinin daha çok olduğu sinyalini veriyor" dedi.

Dolar geçtiğimiz hafta euroya karşı yüzde 0.3 güçlenerek 1.3705 düzeyine tırmanmasının ardından bugün Tokyo saati ile 14:15'te 1.3702 düzeyinden işlem görüyor. Yen, dolar karşısında 4 Nisan'daki yüzde 0.6'lık kazancını genişleterek bugün de yüzde 0.3 değerlendi ve 103.03'e yükseldi. Yen, euro karşısında geçtiğimiz haftanın sonunda yüzde 0.7 sıçrayarak 141.54'ü kaydetmesinin ardından bugün yüzde 0.3 güçlenerek 141.18'e tırmandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)