E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar kazançlarını koruyor---

Dolar kazançlarını koruyor

Dolar kazançlarını koruyor
14 Temmuz 2015 - 07:51 borsagundem.com

Dolar, dikkatlerin Fed’in faiz artırımına odaklanması ve Grexit ihtimalinden uzaklaşılması ile kazançları koruyor

Dolar, Yunanistan krizinde sona gelindiği görünümünün yatırımcıları Fed’in faiz artırımına odaklanmaya yöneltmesi ile kazançları koruyor. Fed Başkanı Janet Yellen, ABD Kongresi’nde bu hafta yarı yıl konuşmasını yapacak.

Dolar göstergesi, Yunanistan’ın kreditörleri ile anlaşmaya varmasın ardından Pazartesi günü 1 aydan uzun bir sürenin en güçlü seviyesinden kapanış yapmasının ardından yüksek seviyesini sürdürüyor. Dolar yen karşısında Salı günü üç günlük kazancı koruyor. Japonya Merkez Bankası (BOJ) iki günlük politika toplantısına Salı günü başlıyor. BOJ’un ABD ve Japonya arasındaki farklılıklara vurgu yapması bekleniyor. Avustralya doları, iş dünyası güveninin Eylül 2013’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasının ardından değerlendi.

New York’taki Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. döviz traderlarından Naohiro Nomoto, “Fed’in faiz artırımı beklentileri doları destekliyor. Yunan meselesinin süreceğini öngören piyasa oyuncuları, Yunanistan’ı görmezden gelerek ABD verileri ve Yellen’in konuşması ile dolar alımına dönüyor” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, 1,196.51 puan ile 1 Haziran’dan bu yana en yüksek kapanışı yapmasının ardından Tokyo saati ile 11:46’da 1,195.82 puanda yatay seyretti.

Dolar yen karşısında 123.43 seviyesinden 123.45 yen seviyesine geldi. Euro dolar karşısında 1.1007 dolardan işlem gördü. Euro Pazartesi günü yüzde 1.4 gerileyerek 1.1002 dolara inmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)