E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar kendine geldi---

Dolar kendine geldi

Dolar kendine geldi
01 Ağustos 2011 - 09:06 borsagundem.com

ABD'nin borçlanma sınırında temerrüde 1 gün kala anlaşma sağlamasıyla dolar, İsviçre frankı karşısında rekor düşük seviyelerden uzaklaşmayı başladı

İsviçre frankı ve yen karşısında rekor düşük seviyelerde seyreden dolar, ABD Başkanı Barack Obama'nın borç tavanında Kongre liderleri arasında anlaşma sağlandığını duyurmasıyla değerlendi.
Hisselerdeki değerlenmenin etkisiyle güvenli varlık arayışı azaldı; yen de tüm önemli para birimleri karşısında geri adım attı. Yeni Zelanda doları Çin'den gelen beklentinin üzerinden resmi satın alma yöneticileri PMI endeksinin ardından rekor seviyeye tırmandı. Euro ise bu hafta gerçekleşecek olan İspanya'daki tahvil ihracının öncesinde 16 önemli para biriminin 13'ü karşısında değer kaybetti.
Piyasaların bir süredir ABD'nin borç tavanı tartışmalarına odaklanmış olduğunu hatırlatan Tokyo'daki Mizuho Trust&Banking Co.'nun kıdemli stratejistlerinden Masahide Tanaka, şimdi görünümün daha net olduğunu, bunun da doları desteklediğini söyledi.
Dolar, yen karşısında 76.76'dan 77.57'ye yükseldi. ABD doları, İsviçre frankı karşısında da 78.55 İsviçre centinden 79.29 seviyesine çıktı. Euro/Dolar paritesi ise 1.4384'ten işlem gördü.
Euro, frank karşısında 1.12724 ile rekor düşük seviyeyi test etmesinin ardından yüzde 0.8 değerlendi ve 1.14053'e çıktı. Euro/Yen paritesi de yüzde 1 artışla 111.66 seviyesine ulaştı. Yeni Zelanda doları, 88.44 ABD centinden işlem görerek rekor seviyeye tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)