E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar konuşma öncesi yükselişte---

Dolar konuşma öncesi yükselişte

Dolar konuşma öncesi yükselişte
21 Mart 2014 - 11:43 borsagundem.com

Dallas Fed Başkanı Fisher'ın konuşması öncesinde dolar 2 ayın en güçlü haftalık kazancını kaydetmeye hazırlanıyor

Merkez bankasının teşvikleri azaltacağı beklentileri arasında Fed Dallas Başkanı Richard Fisher'ın bugün yapacağı konuşma öncesinde dolar, 2 ayın en büyük haftalık kazancını kaydetti. 

Fed Başkanı Janet Yellen'ın, tahvil alımlarının azaltımının sonlanmasından 6 ay sonra borçlanma maliyetlerinin artmaya başlayacağını söylemesinden bir gün sonra dolar, euro karşısında 2 haftanın en yükseğine çıktı. FOMC'de bu yıl oy hakkı olan Fisher bu ay Fed'in varlık alımlarının finansal piyasalarda bozulmaya neden olduğunu söyledi. Avustralya doları, ekonomik sürpriz endeksinin 10 ayın zirvesine yükselmesinin ardından bu haftayı artıda kapamaya hazırlanıyor.

Dolarda bir miktar güçlenme olduğunu söyleyen National Australia Bank Ltd.'ın döviz strateji eş müdürü Ray Attrill, "Yellen'ın 6 ay sonra olarak ifade ettiği şeyin Fisher'a şarkı gibi geldiğini düşünüyorum" dedi.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi Londra saati ile 6:51 itibarıyla 1,020.99 puanda seyrediyor. Endeks dün 1,021.54 puana kadar çıktı. Spot Dolar Endeksi 14 Mart'tan bu yana yüzde 0.8 tırmanarak 17 Ocak'tan bu yana en dik artışını kaydetti.

ABD doları, euro karşısında dün 1.3749 düzeyinden 6 Mart'tan bu yana en yükseğini kaydetmesinin ardından bugün 1.3788 seviyesinden işlem görüyor. Dolar, yen karşısında 102.39'dan 102.38'e ufak bir düşüş kaydetti. Euro, yen karşısında 141.07'den 141.15 düzeyine çıktı. 

Japon piyasaları bugün tatil sebebiyle kapalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)