E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Dolar konut verisiyle yükseliyor---

​Dolar konut verisiyle yükseliyor

​Dolar konut verisiyle yükseliyor
18 Ağustos 2014 - 19:42 borsagundem.com

Dolar, konur piyasası endeksinin 7 ayın yükseğine çıkmasının ardından yeniden yükseliyor

Dolar, konut piyasası endeksinin 7 ayın yükseğine çıkarak ABD ekonomisi için olumlu sinyaller vermesinin ardından, euro karşısında değer kazandı.

Sterlin, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney'in, faiz oranlarının bireysel gelirlerin yükselmesinden önce artırılabileceğini söylemesi ile dolar karşısında 1 ayın en dik yükselişini yaşadı. Dolar endeksi daha önce önemli para birimleri karşısında 2 haftanın düşüğüne gerilemişti.

New York'ta bulunan Deutsche Bank AG'nin başındaki Alan Ruskin " Bu rakam konut piyasasındaki toparlanmanın doğru yolda olduğunu gösteriyor. Bu da açık şekilde ümit verici ve dolara da yardımcı" şeklinde konuştu.

Dolar euro karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek, New York saati ile 11:57'de 1.3356'dan işlem gördü. Dolar yen karşısında ise yüzde 0.2 çıkışla 102.55 yenden alıcı buldu. Yen euro karşısında yüzde 0.1 yükselişle 136.98 oldu.

ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.1 yükselerek 1,20.55 puan olurken, erken saatlerde 1,018.70 ile 1 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeye dokundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)