E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar, Kore gerilimi ile düşüşte---

Dolar, Kore gerilimi ile düşüşte

Dolar, Kore gerilimi ile düşüşte
06 Eylül 2017 - 08:18 borsagundem.com

Kuzey Kore'nin hiçbir uyarıyı önemsemeden füze denemeleri yapması ve ABD'nin buna karşı çıkması doları aşağı çekiyor

Dolar kurunda gerileme devam ediyor. Kuzey Kore'nin füze denemeleri yapması ile birlikte zirveye çıkan gerginlik doları vurdu. Dolar yatırımcıları satışa geçerek güvenli limanlara yöneldi. Kur sabah 08:21 itibariyle 3.4376 lira seviyesinde bulunuyor. Euro ise 4.0968 lirada seyrediyor.

Dolar, Kore yarımadasındaki artan gerilim ve Fed'in kıdemli yetkililerinden Lael Brainard'ın ABD'deki düşüşk enflasyonla ilgili uyarısının ardından baskı altında kaldı. Dolar yen karşısında dört buçuk ayın dip seviyesine yaklaştı. Dolar yen karşısında yüzde 0.2 düşüşle 108.60'a geriledi ve Asya piyasasının ilk işlemlerinde en düşük 108.50'yi gördü. Bu düşüş doları 29 Ağustos'da gördüğü Nisan ortasından bu yana en düşük seviyesi olan 108.265'e yaklaştırdı. Yen ve İsviçre frankı, Kuzey Kore'nin Pazar günü güçlü nükleer denemede bulunup jeopolitik gerilimin tekrar tırmanması, bunu takiben de yatırımcıların daha riskli varlıklara olan iştahının azalmasıyla bu hafta değer kazandı. Yen daha riskli ve yüksek getirili varlıkları satın almakta kullanıldığı için yatırımcılar riske daha az maruz kalmaya çalıştığında kazanım elde ediyor. İsviçre frankı dolar karşısında yüzde 0.1 değer kazandı ve dolar/frank paritesi 0.9538'e yükseldi. Frank hafta başından bu yana dolar karşısında yüzde 1.1 değer kazandı. Dolar üzerinde baskı yaratan diğer bir unsur Brainard dünkü açıklamaları oldu. Brainard, ABD'de enflasyonun hedeflerin oldukça altında olduğunu ve bu yüzden Fed'in faiz artırımı konusunda temkinli olması gerektiğini söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)