E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar kurunda cari açık yükselişi---

Dolar kurunda cari açık yükselişi

Dolar kurunda cari açık yükselişi
04 Mayıs 2021 - 14:50 borsagundem.com

IIF Baş ekonomisti Brooks, “Dolar/TL adil değer hesabı cari açık nedeniyle yükseltildi” açıklaması yaptı

IIF Baş Ekonomisti Robin Brooks dolar/TL paritesi için adil değer hesaplamalarını 7,50'den 9,50'ye çıkardıklarını hatırlattı.

Brooks, "Bu değişikliği cari işlemler açığındaki yükselişi dikkate alarak yaptık. Ocak-Şubat döneminde cari işlemler açığı 2020’den daha yüksek bir seviyeye geldi. Bu durum hâlihazırda zayıf bir görünüme sahip dış sermaye akışına olan bağımlılığı artırıyor" ifadelerini kullandı.

2013 yılından bu yana TL'nin dolara karşı reel efektif %36 değer kaybettiğini ifade eden Brooks açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

Aynı dönemde Brezilya Reali’nin değer kaybı ise %38 oldu. Bu ortamda real 4,50 adil değer hesaplaması ile dolar karşı %20 düşük değerli iken TL ise 9,50 adil değer hesaplaması ile %10 aşırı değerli noktada bulunuyor.

Reel Döviz Kuru Endeksi Nisan'da geriledi

Enflasyona karşı 10 yatırım hamlesi

Borsalarda rüzgar terse döner mi?

TL, doların küresel değer kaybından faydalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şaap naptın 04 Mayıs 2021 16:13

    Perşembe son şansı var değerlendiremezse tl rekor seviyelere yükselecektir bu da ekonomik krizi daha da artırıp sosyal patlamalarda neden olabilir