E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar, önde gelen paralar karşısında yükseliyor ---

Dolar, önde gelen paralar karşısında yükseliyor

Dolar, önde gelen paralar karşısında yükseliyor
04 Aralık 2017 - 12:25 borsagundem.com

ABD doları uluslararası piyasalarda haftaya güçlü bir başlangıç yaptı.

BORSAGUNDEM.COM

ABD doları uluslararası piyasalarda haftaya güçlü bir başlangıç yaptı. Vergi reformunun kabulü ile güçlenen dolar, Trump'un siyasi alanda yaşadığı sorunları görmezden gelmeyi tercih etti. Ancak bu durum sürecek mi?

Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece ABD senatosu vergi reformu tasarısını 49'a karşı 51 oyla kabul etti. Cumhuriyetçiler arasında tasarı aleyhine oy kullanan tek isim Senatör Boc Corker oldu. Kendisi taasarının bütçe açıklarını 1 ila 1.4 trilyon dolar oranında artıracağı korkusu taşıdığını belirtti. Bununla birlikte geri kalan üyelerin verdiği evet oyları tasarının geçirilmesi için yeterli oldu.
Senatonun kabul ettiği tasarı Beyaz Saray'dan çıkan haline göre ufak değişliklikler gösterdi. Tasarının nihai halinin Aralık ayı sonlarına doğru iki meclisten de geçerek, Trump'ın onayına sunulması bekleniyor.

Piyasalar vergi kesintisi ile mutlu oldu
Piyasalar, vergi kesintilerinin şirket karlarını artıracağına, ve büyümeye daha fazla destek sağlayacağına inanıyor. Bu noktada kesintilerin ekonomi üzerinde ciddi bir değişime neden olması beklenmemekle birlikte, pozitif etki yaratacağına inanılıyor. Daha yüksek büyüme oranları daha yüksek enflasyon ve beraberinde daha yüksek faizler getirecek bir unsur olarak görülüyor ve bunun da dolar için pozitif etki yapması bekleniyor.

Cuma günü piyasalarda Senato'nun vergi tasarısını kabul edeceğine yönelik bir iyimserlik vardı ancak bu kesinlik arz etmiyordu. Ana hikaye Rusya soruşturması konusunda yaşanan gelişmeler oldu. Ulusal Güvenlik eski danışmanı Michael Flynn, çizgilerini aştı ve soruşturmacılarla işbirliğine gideceğini belirtti. Kendsinin direk olarak Trump aleyhine ifade verip vermeyeceği belli değil, ancak gelişmelerin giderek daha üst düzeydeki insanlara doğru ulaştığını görüyoruz.

ABD doları cuma günü geriledi ve beraberinde hisse senetleri de düşüş yaşadı. Şimdi ise durum tam tersi gibi görünüyor.

Hafta sonunda, Trump, bu konuda bazı tweetler paylaştı, kullandığı sözler adaletin engellemesine yönelik tarzdydı. Bu konuda işlerin ne derece karmaşık olduğunu görmek için muhtemelen önümüzdeki yılların başını bekleyeceğiz, ancak hikaye şu anda tam olarak kapanmış değil.

Bununla birlikte şu anda piyasaların odağına yer alan konunun vergi tasarısının kabulü olduğu anlaşılıyor. Dolar genel olarak güçlü bir seyir izliyor.

EUR/USD 50 baz puanlık düşüşle 1.1850 seviyesinden işlem görüyor Destek bölgesi 1.1820 ve direnç 1.1910'da bulunuyor

USD/JPY 113 seviyesindeki tepe noktası ile mücadele ediyor. Bir önceki kapanışına göre 80 tik primli olan paritede direnç 113.50 seviyesinde bulunuyor.

GBP/USD 35 baz puanlık düşüşle 1.3430 seviyesinde bulunuyor. Bugün sterlin için ayrıca, Brexit konusunda yapılacak üst düzey görüşmeler açısından da önemli bir gün.

USD/CAD 30 baz puanlık yükselişle 1.2715 seviyesinde bulunan paritede direnç noktası 1.2790'da yer alıyor.

AUD/USD 0.7590 seviyesinde bulunan paritede destek 0.7540'da bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)