E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar parite mağduru---

Dolar parite mağduru

Dolar parite mağduru
27 Temmuz 2012 - 09:32 borsagundem.com

Yavaşlamaya işaret etmesi beklenen ABD'nin büyüme rakamlarının öncesinde dolar, euro karşısında 2 haftanın en düşüğüne yaklaştı

ABD'nin bu yılın en düşük hızda büyüdüğünü göstermesi beklenen GSYH rakamlarının öncesinde dolar, euroya karşı 2 haftanın en düşük seviyesinin yüzde 0.3 uzağında seyretti.
Fed'in yeni bir tur tahvil alım programına gideceği spekülasyonunun, doların güvenli varlık olarak taleplerini düşürmesiyle dolar, bu hafta önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kaybetti. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin, politika yapıcıların euroyu korumak için ne gerekirse yapmaya hazır olduğunu söylemesi üzerine euro, dolar ve yen karşısında 2 gündür kaydettiği kazançları sürdürdü.
Westpac Banking Corp.'un baş döviz stratejisti Robert Rennie, Fed'in QE3 yolunu açması ve AMB'nin Varlık Piyasaları Programı'nı yeniden başlatmaya hazırlanması ihtimallerinin en azından kısa vadede doları aşağı çektiğini ve risk iştahını artırdığını söyledi.
Dolar, euro karşısında büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 1.2290'dan işlem gördü. Dolar bu hafta yüzde 1.1 değer kaybetti. Dolar, yene karşı 78.23 seviyesinde seyretti ve 20 Temmuz'dan bu yana yüzde 0.3 düştü. Euro, dün yen karşısında yüzde 1.1 güçlenmesinin ardından bugün 96.15'ten işlem gördü.
MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 1.6 yükseldi.
Standard&Poor's 500 Endeksi dün yüzde 1.7, Stoxx Europe 600 Endeksi de dün yüzde 2.5 oranında ralli yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)