E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar, Powell ile yükselişte---

Dolar, Powell ile yükselişte

Dolar, Powell ile yükselişte
28 Şubat 2018 - 09:30 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell'ın faiz artırımı olacağını açıklamasının ardından dolar yükselişe geçti

Dolar/TL, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının ardından ABD'de faizlerin öngörülenden daha fazla yükseleceği endişeleriyle 3.81'i aşarak iki haftanın zirvesine çıktı.

Jeopolitik risklere paralel geçen hafta dalgalı bir seyir izledikten sonra bu haftaya sakin başlayan dolar/TL Powell'ın açıklamalarıyla dün önce günün en yüksek seviyesinin ardından da 14 Şubat'tan beri ilk kez 3.8167'ye yükseldi.

Fed Başkanı Powell, dün akşam Temsilciler Meclisi'ne yaptığı konuşmada merkez bankasının faizlerde kademeli artırım tutumunda değişiklik olmadığına işaret etti. Ancak siyasetçilerin sorularına verdiği yanıtlarda ekonomik büyümenin güçlendiğini ifade etmesinin ardından bu yıl üç yerine dört faiz artırım yapılacağı yönündeki fiyatlama kuvvetlendi. Powell sorulara verdiği yanıtlarda, "Aralık ayındaki toplantıdan bu yana olan gelişmeleri hesaba katarak Mart ayındaki toplantıya yeni faiz patikası tahminlerimizi hazırlayacağız... Kendi açımdan bakınca enflasyonun hedefe doğru yükseldiğine yönelik görüşüme olan güvenimi artıracak bazı veriler gördük. Ayrıca dünya çapında güçlenme ve maliye politikalarının ekonomi için daha destekleyici olduğunu gördük" dedi. Bu açıklamaların ardından küresel piyasalarda dolar kazançlarını artırarak üç haftanın zirvesine yaklaştı.

Dolar güne 3.80 lira seviyesinden başlangıç yaptı. Saat 18:05 itibariyle 3.8041 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 3.7963 lira, en yüksek 3.8181 lira seviyesinden işlem gördü.

Euro 4.6446 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2204 seviyesinde. Gram altın 161 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.03 seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)