E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar QE ile yükseliyor---

Dolar QE ile yükseliyor

Dolar QE ile yükseliyor
24 Ocak 2014 - 15:36 borsagundem.com

Dolar, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya devam edeceğine ilişkin söylentiler ile güç kazandı

Ekonomik büyümedeki yavaşlama sinyallerine rağmen Fed'in önümüzdeki haftaki toplantıda tahvil alımlarının azaltılması yönünde karar vereceği spekülasyonu üzerine dolar, önemli rakipleri karşısında değer kazandı.

Gelişen piyasa para birimlerinde satışların yoğunlaşması ile güenli varlıklara talebin yükselmesi sonrasında, yen ve İsviçre frankı ralli yaptı. Yen, Çin'de kredi riski incelemelerinin artması ile Japonya varlıklarına talebin artmasından da destek bularak, 16 önemli para biriminin tamamı karşısında en az yüzde 0.5 yükseldi. Türk Lirası rekor düşük seviyeye gerilerken, Rusya rublesi beş yılın en düşüğüne geriledi.

Londra'da bulunan Morgan Stanley şef döviz stratejisti Ian Stannard, "Risk iştahı gelişen piyasa ekonomilerine yönelik endişeler ile mücadele ediyori özellikle de Çin'in büyüme görünümü ile. Dolar ve yen bu durumdan fayda sağlayacak olan para birimleri" ifadelerini kullandı.

Yen dolar karşısında yüzde 0.9 tırmanarak New York saati ile 07:32'de 102.32 yen olurken, 102 yen ile 6 Aralık'tan bu yana en güçlü seviyeyi gördü. Yen euro karşısında ise yüzde 0.8 prim yaptı ve 140.27 seviyesinde. Frank dolar karşısında yüzde 0.4 güçlenirken, euro karşısında da yüzde 0.3 kazançla 1.2253'e yükseldi.

Dolar sterlin karşısında yüzde 0.6 ilerleyerek 1.6530 dolar oldu ve beş günlük düşüşe son verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)