E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar düşüşe geçti---

Dolar düşüşe geçti

Dolar düşüşe geçti
30 Kasım 2017 - 08:49 borsagundem.com

ABD'de görülen dava gölgesinde dolar/TL 3.92 lira seviyesine kadar geriledi

ABD yaptırımlarını ihlal etmekle suçlanan Türk ve İran uyruklu altın taciri Reza Zarrab, Halkbank yetkilisi Hakan Atilla’nın New York mahkemesinde duruşması dolar/TL üzerinde baskı yapmayı sürdürürken kur güne tarihi zirvesinin hemen altında başladı. ABD'de dün yapılan duruşmada Zarrab ilk defa Atilla aleyhinde tanık olarak ifade verdi. Zarrab duruşma öncesinde kendisine yöneltilen suçları kabul ederek savcılarla işbirliği yapmayı kabul etmişti. New York'ta görülen duruşmada Zarrab, Atilla'nın İran'ın ABD yaptırımlarını ihlal etmesi için büyük çaplı bir uluslararası para aklama operasyonunda yer aldığını söyledi. Zarrab, AB eski bakanı Egemen Bağış'ın Aktifbank'ta hesap açılması için kendisine yardım ettiğini ve İran'la altın anlaşmasına yardım etmesi için ekonomi eski bakanı Zafer Çağlayan'a rüşvet vermeyi kabul ettiğini de söyledi.

'Sarraf Davası' ve ABD vergi tasarısının yakından takip edildiği günde dolar/TL 3.95 seviyesinin üzerinde seyrediyor.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde görülen Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın davasının ikinci gününde Rıza Sarraf tanık olarak ifade verdi.

Saat 17:44 itibariyle dolar 3.9256 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL bugün en düşük 3,9242, en yüksek 3,9644 seviyesini gördü.

Euro 4.6749 lira seviyesinde. Euro/dolar paritesi 1.1879 seviyesinde bulunuyor.

Gram altın 161.5 lira seviyesinden alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi ise yüzde 13.73 seviyesinde.

Bankacılar TL üzerindeki baskıların sürdüğünü, davanın devamında Türkiye'den başka bankacı veya siyasilerin suçlanıp suçlanmayacağına ilişkin sürecin netlik kazanana yani aslında dava sonuçlanana kadar da bu baskının devam edeceği öngörüyorlar. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)