E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar sakin seyirde---

Dolar sakin seyirde

Dolar sakin seyirde
07 Mart 2018 - 09:08 borsagundem.com

Beyaz Saray ticaret danışmanının görevden ayrılması küresel risk iştahını baskılarken, piyasalar PPK'yı bekliyor

Kuzey ve Güney Kore'nin 10 yıldan uzun süredir ilk kez görüşeceklerini açıklaması ile dün artan küresel risk iştahı Beyaz Saray'da serbest ticaret yanlısı kıdemli bir yetkilinin görevden ayrılması nedeniyle baskılanırken, yurtdışı gelişmelerin izlendiği piyasada bugün TCMB'nin PPK toplantısının sonuçlarına odaklanıldı.

TCMB Para Politikası Kurulu Toplantısı sonrasında yapılan açıklamaya göre, marjinal fonlama oranı yüzde 9,25, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 8 düzeyinde sabit tutuldu.

Güney Kore cumhurbaşkanlığı, Kuzey ve Güney Kore'nin Nisan ayı sonunda 10 yıldan uzun süredir ilk kez bir zirve görüşmesi yapacaklarını açıkladı. Bu açıklama sonrası artan risk iştahının etkisiyle dün gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel TL de dolar karşısında güçlenirken güne 3.81 civarından başlayan dolar/TL, dün 3.7870 seviyesine kadar geriledi.

Öte yandan Beyaz Saray ekonomi danışmanı Gary Cohn'un görevden ayrıldığını açıklaması ise piyasalarda baskı yarattı. Trump yönetimi içinde korumacı ticaret politikası yanlılarına karşı dengeleyici bir unsur olarak görülen Cohn dün görevden ayrıldığını açıkladı. Bu gelişmenin ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük vergilerini artırma kararından vazgeçmeyeceği ve diğer ülkelerin buna karşılık vereceği kaygısıyla küresel hisse senedi piyasaları geriledi, dolar ise değer yitirdi. İşlemciler eski bir bankacı olan Cohn'un görevini bırakmasıyla Trump yönetimi içinde korumacı politikalar yanlısı grupların güçleneceğinden endişe ediyorlar.

Dolar güne 3.80 lira seviyesinden başladı. Saat 15:37 itibariyle dolar 3.8000 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 3.7912 lira, en yüksek 3.8094 lira seviyesi görüldü.
Euro ise 4.7174 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2410 seviyesinde. Gram altın 162.5 lira seviyesinde. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.32 seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)