E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar sakin seyrediyor---

Dolar sakin seyrediyor

Dolar sakin seyrediyor
01 Şubat 2018 - 09:12 borsagundem.com

Dolar, Fed'in açıklamalarına tepki göstermedi ve 3.75 lira seviyesinde seyrediyor

ABD Merkez Bankası'nın kısa vadeli faizleri sabit tuttuğu toplantısının piyasalarda büyük bir yön değişimi yaratmaması sonrası dolar/TL güne 3.75 civarında yatay başladı. Bankacılar Fed sonrası ABD'de açıklanacak ve dolara yön verme ihtimali olan verilere odaklanılacağını söylediler. Dolar Fed'in ABD ekonomisindeki enflasyona ve büyümeye güven duyduğu sinyali vererek ve bu yıl faizleri birkaç kez daha artırabileceği görüşlerini güçlendirmesinin ardından başlıca para birimleri karşısında yatay seyrediyor. ABD'de bugün ISM imalat endeksi, yarın ise ABD tarımdışı istihdam ve ortalama saatlik ücretler verisi açıklanacak. Piyasalar bu verilerin dolarda yön belirleyici olabileceğini öngörüyor.  Fed yılın ilk toplantısında faiz oranlarını sabit tuttu ancak enflasyonun bu yıl artabileceğini belirtti. Fed bu açıklamalarla faiz oranlarının şu anki Fed Başkanı Janet Yellen'den sonra göreve gelecek Jerome Powell döneminde yükselmeye devam edeceği beklentilerini güçlendirdi. 

Dolar güne 3.75 liradan başlangıç yaptı. Saat 10:56 itibariyle yüzde 3.7667 lira seviyesinde bulunuyor. Dolar açılışın ardından en düşük 3.7538 lira, en yüksek 3.7724 lira seviyesini gördü.
Euro 4.6733 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.2395 seviyesinde.
Gram altın 162.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.08 seviyesinde bulunuyor.

Bankacılar ABD faizleri ve dolar başta olmak üzere küresel gelişmelerin TL üzerinde belirleyici olmayı sürdüreceğini, bunun yanında jeopolitik gelişmelerin de yakından izleneceğini belirtiyorlar. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)