E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar düşüşe geçti---

Dolar düşüşe geçti

Dolar düşüşe geçti
27 Nisan 2018 - 09:26 borsagundem.com

Güne 4.07 lira seviyesinden başlayan dolar 4.05 lira seviyesine kadar geriledi

ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki gevşeme ve ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları sonrası eurodaki güçlenmeyle dün gün içinde aşağı yönlü bir seyir izleyen dolar/TL bu sabah 4.07 civarında dünkü kapanışa göre yatay hareket ederken, ABD verileri ile Kuzey ve Güney Kore liderlerinin görüşmesi izleniyor.

Dolar güne 4.07 lira seviyesinden başladı. Saat 18:00 itibariyle 4.0461 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 4.0402 lira, en yüksek 4.0797 lira seviyesi görüldü. Euro ise 4.9001 lirada bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2104seviyesinde. Gram altın 172 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 14.36 seviyesinde.

Öte yandan Kuzey ve Güney Kore liderlerinin 10 yıldan uzun süredir düzenledikleri ilk zirve
toplantıları izleniyor.

Bir bankacı, "Bugün ABD ve İngiltere'de büyüme verileri açıklanacak ayrıca Kore liderlerinin görüşmesi var. Dolar küresel bazda değerli, euro/dolar paritesi de 1.21'in hemen üzerinde. TL şu
anda benzer gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel yatay bir seyir izliyor. Haftasonu tatili öncesi kurda çok gerileme beklemem gelişmelere de bağlı olmak üzere 4.07-4.08 civarı hareket görebiliriz" dedi.

ABD borsaları ABD hisse senetlerinin teknoloji hisselerindeki yükselişten destek bulmasının ardından artış kaydederken, Seul'deki piyasalar Kuzey ve Güney Kore liderlerinin on yıldan uzun süredir ilk zirve toplantılarını düzenlemelerinin yarattığı iyimserlikten destek buldu. Dolar yüksek seyir izleyen ABD tahvil getirilerinin dolardaki kısa vadeli pozisyonları gevşetmesiyle başlıca para birimleri karşısında üç buçuk ayın zirvesine yakın seviyede bulunurken, euro ECB'nin iyimser tavır sergilemesiyle ivme kaybetti.
Dolar endeksi yatırımcıların cazip ABD tahvil getirilerinden dolayı dolara yönelmesiyle 91.639 ile Ocak ortasından bu yana en yüksek seviyeyi gördükten sonra 91.527 seviyesinde bulunuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika27 Nisan 2018 09:37

    ABD ve Asya piyasalarına, dün gelen ilk çeyrek bilançolarına ve VİOP açılışına bakılırsa pozitif ya da yatay bir güne başlayacağız.