E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar rahip davasıyla yükselişe geçti---

Dolar rahip davasıyla yükselişe geçti

Dolar rahip davasıyla yükselişe geçti
18 Temmuz 2018 - 09:21 borsagundem.com

ABD'li Rahip Brunson davasında tutukluluk halinin devamı kararıyla dolar tekrardan yukarı yön izlemeye başladı

Dolar/TL ABD ile ilişkiler açısından önemli olan ABD'li Rahip Andrew Brunson'un bugün görülen davasından olumlu sonuç çıkmadı ve dolar tekrardan yükselişe geçti. Mahkeme, Brunson'un tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Fed Başkanı Jerome Powell'ın dün kademeli faiz artırımına işaret eden açıklamalarının etkisiyle piyasa kapanışı ardından ilk tepki olarak 4.77'li seviyelere kadar gerileyen ancak kalıcı olamayan dolar/TL bugün güne 4.80'in üzerinde başlamıştı.

Dolar güne 4.80 lira seviyesinden başladı. Saat 18:01 itibariyle 4.8086 lira seviyesinden işlem görüyor. Açılışın ardından en düşük 4.7674 lira, en yüksek 4.8467 lira seviyesi görüldü. Euro ise 5.5999 lirada bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.1641 seviyesinde. Gram altı 189.3 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 20.40 seviyesinde.

Brunson'un avukatı, Türkiye'de terör ve casusluk suçlamalarından yargılanan rahibin, iki NATO müttefiki arasındaki sürtüşmeyi derinleştiren davada tanıkların ifade vermelerinin bitmesi ardından serbest bırakılabileceğini söylemişti.

20 yılı aşkın bir süredir İzmir'de yaşayan Brunson, 2016 yılındaki darbe girişiminde Gülen Cemaatine yardım ettiği ve PKK'ya destek verdiği suçlamaları nedeniyle İzmir'de tutuklu olarak yargılanıyor. Brunson suçlu bulunması halinde 35 yıla kadar hapis cezası alabilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)