E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yatay seyirde---

Dolar yatay seyirde

Dolar yatay seyirde
27 Şubat 2019 - 08:56 borsagundem.com

Güne 5.30 lira seviyesinde başlayan dolar kuru yatay seyir izliyor

Piyasalarda Hindistan ve Pakistan arasındaki gerginliğe rağmen çok ciddi fiyat hareketleri gözlenmezken, dolar/TL'de aşağı yönlü sakin seyir sürüyor. 

Dolar saat 18.00 itibariyle dolar 5.3059 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.2868 lira, en yüksek 5.3115 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.0416 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1380 seviyesinde. Gram altın 225.8 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 18.76 seviyesinde.

Hindistan'ın 1971 yılındaki savaştan bu yana komşu Pakistan toprakları içine düzenlediği ilk hava saldırısının bir gün ardından, Pakistan ve Hindistan birbirlerinin hava kuvvetlerine ait 
savaş uçaklarını düşürdüklerini söylediler. Söz konusu gelişmelerin ardından yen ve İsviçre frangı yatırımcıların güvenli liman talebi ile güçlendi. Dolar/TL'de ise son dönemde 5.20-5.35 bandındaki sıkışık seyir devam ediyor. 

Dolarda dünya genelindeki zayıflık nedeniyle gelişmekte olan paralarda pozitif ancak bir banda sıkışık seyir gözlendiğini söyleyen bir bankacı, "Hindistan-Pakistan arasında gerginliğe bile ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde az aşağı tepki gördük. Piyasa çok sığ, yeteri kadar pozisyon alındığı için kimse tepki vermek istemiyor" dedi. Piyasaların çok sakin olduğunu, Avrupa'da büyüme beklentilerinin yavaşladığını, ABD'de faizlerin bu seviyelerde duracağı hatta bir indirim yapılacağı beklentisinin fiyatlandığını söyleyen aynı bankacı, "Bu noktada yüksek faiz, düşük volatilite ortamı TL'yi cazip kılmaya devam ediyor. Bu ortamda piyasaları bozacak bir küresel gelişme olmadıkça TL de bu seviyelerde devam eder.

TL'nin önünde bir seçim riski var. Kur aşağıda 5.20-5.25 seviyesini belki zorlar ancak seçim yaklaştıkça TL'nin değerlenme patikası da daralıyor" diye konuştu. Analistler Türkiye'nin jeopolitik risklerinin azalması, TCMB'nin enflasyonla mücadelede kararlı duruşu gibi unsurların TL'deki oynaklığı azalttığına dikkat çekiyor. 

Piyasalar bir yandan da ABD-Çin ticaret görüşmelerini, Fed'i ve Brexit konusunu da izliyor. 

Fed Başkanı Powell bugün saat 18:00'da Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde ABD para politikası ve ekonomisine ilişkin sunum yapacak. Powell, dün ABD Senatosu'na hitaben yaptığı konuşmada merkez bankasının büyük ihtimalle ivme kaybetmekte olan ABD ekonomisine nasıl yaklaştığını anlatarak Fed'in bundan sonra faiz oranında değişikliklere "karar verirken acele etmeyeceğini" ifade etti. Artık faiz artışı beklemeyen yatırımcıların 2020'ye kadar faiz indirimi bile gelebileceğini düşünmeye başlamalarının ardından Powell'ın faiz konusundaki görüşleri yakından izleniyor. 

Tahvil bono piyasasında ise iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi dün spot kapanışta ortalama yüzde 18.80, valörde son işlemde yüzde 18.77 seviyesindeydi. Bugün ise spot kapanışta ortalama yüzde 18.77, valörde saat 1624'te son işlemde yüzde 18.76 seviyesindeydi. 

Öte yandan 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi dün spot kapanışta ortalama yüzde 15.09, valörde son işlemde yüzde 15.09 seviyesindeydi. Bugün ise spot kapanışta ortalama yüzde 14.93 seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Poyraz27 Şubat 2019 19:47

    Evet tam beklenen rakamlar yanmaya başlarken yine ABD kurnazca hamlesini yaptı ziyaretler derken Asya’da iki ülke yi yine birbirine düşürmeyi başardı altın ralli yapacak gibi bundan benjaminde payını alaçak kısaca dünyaya şunu diyor ben varken kimse huzur bulamayacak şeytan ABD