E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar tekrar yükselişe geçebilir---

Dolar tekrar yükselişe geçebilir

Dolar tekrar yükselişe geçebilir
25 Mart 2015 - 07:59 borsagundem.com

Fed'in faiz oranlarını düşük tutma beklentisinin sadece 2 gün sürmesinin ardından dolar tekrar yukarı harekete başladı

Dolar, Fed’in faiz oranı beklentilerini düşürmesinin yarattığı etkinin azalması ve yatırımcıların dikkati verilere yöneltmesi ile birlikte artan volatilitenin ardından Salı günü yükseldi ve güçlü seyri sürdürüyor

Dolar geçtiğimiz hafta gösterdiği yüzde 2.2’lik düşüşten toparlandı. Dolardaki söz konusu gerileme, 3 yılın en sert düşüşü olarak kaydedilmişti. Bloomberg Spot Dolar Endeksi, 13 Mart’ta ulaştığı 10 yılın en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde 3 geriledi. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) geçtiğimiz hafta borçlanma maliyetlerinin yükseltilmesi konusunda aciliyeti olmadığı ve politikanın yönü ile ilgili verileri izleyeceği sinyali verdi

Tokyo’da bulunan Praevidentia Strategy Ltd.’nin Başkanı Masafumi Yamamoto, “ Piyasaların verilere duyarlılığı artıyor. Fed verilere bağımlı ancak Ocak ve Şubat aylarındaki verilerin zayıf gelmesinin geçici olduğunu görmemiz önemli” dedi.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, Salı günkü 1,179.04 puan seviyesinden yükselerek Tokyo saati ile 13:10’da 1,185.34 puanda yatay bir seyir izledi. Endeks geçtiğimiz hafta Ekim 2011’den bu yana en büyük haftalık düşüşü kaydetti. Dolar euro karşısında, 1.0924 dolardan 1.0934 dolara geldi. Dolar yen karşısında 119.76 yenden 119.61 yen seviyesine geldi.

Deutsche Bank AG’nin CVIX volatilite endeksi, 10.9 yüzde puan ile Temmuz 2014’teki 14 yılın en düşük seviyesinden iki katından fazla yükselmiş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)