E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar tekrar yükselişe geçti---

Dolar tekrar yükselişe geçti

Dolar tekrar yükselişe geçti
08 Mayıs 2015 - 08:43 borsagundem.com

Dolar, ABD büyümesi ile ilgili iyimserliğin geri dönmesi ile 3 ayın en düşük seviyesinden yükseliyor

Dolar, traderların ABD’de istihdam artışının güçleneceği spekülasyonu yapmaları ile 3 ayın en düşük seviyesinden ralli yaptı. İstihdamın güçlenmesi faiz artırımı beklentilerinin yeniden gözden geçirilmesini sağlayabilir.

Dolar önemli para birimlerinin çoğu karşısında, ABD’de işgücü piyasasının ivmelendiğini göstermesi beklenen veri öncesinde yükseldi. İstihdam Mart ayında beklentilerin altında bir artış kaydetmişti. Euro, Avrupa tahvil piyasalarındaki çalkantının hafiflemesi ile iki ayın en yüksek seviyesinden geriledi.

New York’taki Mizuho Bank Ltd. stratejistlerinden Sireen Harajli, “Cuma günü açıklanacak veri ekonominin gidişatı ile ilgili pek çok şey söyleyecek. İstihdam verisi olumlu gelirse dolar destek bulur. Ancak genel zayıflık dikkate alındığında dolardaki yükselişin ne kadar süreceği ile ilgili emin değilim” dedi.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.4 yükselerek 1,165.876 puana geldi ve 3 günden bu yana ilk kez yükseliş gösterdi. Endeks Çarşamba günü 6 Şubat’tan bu yana en düşük seviyeyi görmüştü.

Euro dolar karşısında, 23 Şubat’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasının ardından yüzde 0.7 zayıflayarak 1.1267 dolardan işlem gördü. Dolar yen karşısında yüzde 0.3 değerlenerek 119.74 yen oldu.

Bloomberg anketine katılan 95 ekonomistin tahminlerinin medyanı ABD istihdamında 230,000’lik bir artış görüleceğini öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)