E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL ABD verisinin ardından rekor tazeledi---

Dolar/TL ABD verisinin ardından rekor tazeledi

Dolar/TL ABD verisinin ardından rekor tazeledi
18 Ekim 2016 - 16:00 borsagundem.com

Dolar/TL yeni güne gelişen ülke kurlarına paralel 3.09 seviyesinde başladıktan sonra 3.1141 seviyesi ile rekorunu yeniledi

ABD Doları, Fed'in 2016 yılında sıkılaştırmaya gitse bile faiz artırımı sürecini ağırdan almaya devam edeceği yönündeki spekülasyonun etkisiyle yedi ayın zirvesinden geriledi.

Doların 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Dolar Spot Endeksi sabah saatlerinde yüzde 0.17 gerileyerek 97.72 oldu. Gösterge endeksi 13 Ekim'de yedi ayın zirvesini görmüştü. Dolar, yen karşısında fazla değişmeyerek 103.94 seviyesinden işlem görürken, euro karşısında yüzde 0.15 değer kazanarak 1.1016 seviyesinden alıcı buldu.

Dolar/TL dün akşam saatlerinde 3.1121'i test ederek tarihi rekoruna yaklaşmış ve gün boyu 3.0864 - 3.1121 aralığında dalgalanmıştı. Kur daha sonra yönünü yukarı çevirdi ve 3.0959 seviyesinden kapandı. Yeni günde 3.0886 TL'ye kadar gevşeyen parite yükselişini genişletti. An itibari ile yüzde 0.46 kazançla 3.11 seviyesinde seyrediyor.

Bu hafta merkez bankalarının kararları, Musul'u IŞİD'ten kurtarma operasyonu, Başkanlık sistemi konusu başta olmak üzere kur üzerindeki baskının devam edeceği belirtiliyor. 

ABD VERİSİ, MERKEZ BANKALARI RADARDA

Bugün yurtiçinde kritik bir veri bulunmazken ABD cephesinde Eylül ayı TÜFE verisi açıklanacak. Aylık yüzde 0.2 artması beklenen çekirdek enflasyonda tahminlerin üzerinde bir rakam gelmesinin dolar için pozitif olabileceği belirtiliyor.

Perşembe günü ise Merkez Bankaları izlenecek. TCMB'nin para politikası toplantısında faiz indirimlerinin devam edip etmeyeceği piyasalarca takip edilecek. Genel beklenti, kurda sert dalgalanma olmadıkça koridorun üst bandındaki 25 baz puan faiz indirimlerinin devam edeceği yönünde. Uzmanlar TCMB’nin faiz oranını değiştirmemesi durumunda Dolar/TL'nin aşağı yönlü etkilenebileceğini belirtiyor.

Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklanıyor. Bankanın varlık alım programını azaltmayı tartıştığına dair haberler geçen haftalarda piyasalarda heyecan yaratmıştı. Yatırımcılar, Perşembe günkü toplantıda Başkan Mario Draghi'nin bu konuda vereceği mesajları izleyecek. Faizlerde ise bir değişiklik beklenmiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)