E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar ve faiz için kritik gece---

Dolar ve faiz için kritik gece

Dolar ve faiz için kritik gece
18 Haziran 2014 - 19:38 borsagundem.com

Tüm dünya piyasalarında nefesler tutuldu, gözler Amerika’dan gelecek haberde…

Tüm dünya piyasalarında nefesler tutuldu, gözler Amerika’dan gelecek haberde…  Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen’in akşam Türkiye saatiyle 21.00’de yapacağı basın toplantısı için geri sayım başladı.

Başkan Yellen, büyüme, enflasyon ve faizler konusundaki son tahminlerini açıklayacak. ABD'de ekonomik büyüme bu yıl için şu ana kadar zayıf seyretse de, enflasyonun hız kazandığına dair işaretler, Fed'in faiz artırımını değerlendirebileceği günü öne çekebilir.

ABD'de tüketici fiyatları endeksi Mayıs'ta yüzde 0.4 ile beklentilerin üzerinde artarken, enerji ile gıda fiyatlarındaki değişimleri içermeyen çekirdek endeks yüzde 0.3 ile yine beklentilerin üzerinde yükseldi. Tüketici fiyatları endeksindeki artış Şubat 2013'ten beri görülen en yüksek seviyede gerçekleşti.        

Karar Türkiye’yi nasıl etkileyecek?
Uzmanpara.com'a konuşan Odeabank Ekonomik Araştırmalar Müdürü İnanç Sözer, “Bu akşam açıklanacak kararlar aralarında Türkiye’nin de yer aldığı Gelişmekte Olan Piyasaları (EM) yakından ilgilendiriyor. Eğer FED şu ana kadar izlediği stratejiyi değiştirmezse TL bir miktar değer kazanır, borsa yükselir ve Merkez Bankası’nın faiz indirimi için eli güçlenir” dedi ve ekledi:

“Eğer daha saldırgan bir tutum izlerse Dolar 2.15-2.20 arasında bir banta yerleşir, Borsa İstanbul’da düşüşler yaşanır ve daha da önemlisi Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın faiz indirimi yapması pek de mümkün olmaz…”  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Demir18 Haziran 2014 23:06

    Tekrar 80 binin üzerine zıplarız diye tahmin ediyorum.Irakdan kötü haberler gelmesse 80 üzeri kalırız ve 85 i tekrar kırmayı deneyebiliriz.Yarın artı 1500 puan yukarı olabilir. (Kişisel tahmin ve görüşler.Al-sat tavsiye niteliği taşımaz.)

  • CUNEYT18 Haziran 2014 20:01

    bence yellen faız lerı yukseltmez amarıka tam duzelmedı faızlerı bırsonrakı bahara bırakır yarın borsamız rallı yapar ve merkez bankası faızlerı ındırır