E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar ve yen Çin'den destek buldu---

Dolar ve yen Çin'den destek buldu

Dolar ve yen Çin'den destek buldu
15 Nisan 2013 - 10:44 borsagundem.com

Çin'in ekonomisinin beklenmedik şekilde hız kesmesinin ardından yen ve dolar güçlendi

Asya'nın en büyük ekonomisi Çin'in ekonomisinin beklenmedik şekilde hız kesmesinin güvenli varlık taleplerini desteklemesiyle yen, 16 önemli para biriminin tamamı karşısında değerlendi.
ABD Hazine Bakanlığı'nın ülkenin rekabetçi devalüasyondan kaçınması yönünde baskı yapacağını söylemesinin ardından Japon yeni, dolar karşısında son 2 yılın en en büyük 2 günlük kazancına işaret etti. Yeni Zelanda ve Avustralya doları, en büyük ticaret ortakları Çin'in ekonomik toparlanmasının hız kaybettiğine işaret eden verinin ardından dolar karşısında son 2 ayın en sert düşüşünü kaydetti. Moody's'in Güney Kıbrıs'ın euro bloğundan çıkma riskinin hâeln yüksek olduğunu söylemesi sonrasında euro 3 gündür ilk kez geri adım attı.
Çin'den gelen zayıf verilerin risk iştahını vurduğunu ve yen alımlarını desteklediğini belirten FX Prime Corp.'un kıdemli yönetici direktörü Marito Ueda, yende kısa pozisyonu olanların büyük ihtimalle bu sıralar ekleme yapmayacaklarını söyledi.
Yen, erken saatlerde 97.55 düzeynden 5 Nisan'dan bu yana en yükseğini kaydetmesinin ardından Tokyo saati ile 13:17 itibariyle Dolar karşısında yüzde 0.5 kazançla 97.88'e yükseldi. Yen, Euro karşısında yüzde 0.8 değerlenerek 127.93'ten işlem görürken, euro, dolar karşısında yüzde 0.3 zayıflayarak 1.3077 seviyesine geri çekildi.
Avustralya doları yüzde 0.7 zayıflayarak 1.0431'e, Yeni Zelanda doları da yüzde 1.1 değer kaybederek 84.31 cente geriledi. İki para birimi 20 Şubat'tan bu yana dolar karşısındaki en sert düşüşlerine işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)