E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar ve yen değer kaybediyor---

Dolar ve yen değer kaybediyor

Dolar ve yen değer kaybediyor
20 Ocak 2012 - 11:06 borsagundem.com

ABD'den gelen verilerin olumlu sinyaller vermesiyle güvenlik varlık talebi azaldı; dolar ve yen, bu hafta değer kaybetti

Dünyanın en büyük ekonomisinden gelen ekonomik verilerin toparlanmaya işaret etmesinin sığınılacak liman olarak görülen varlıkların talebini azaltmasıyla, dolar ve yen bu hafta önemli para birimlerinin çoğunluğu karşısında zayıfladı.
ABD'de bugün açıklanacak olan ve son 1.5 yılın en yükseğine çıkmışa olacağı tahmin edilen 2. el konut satış verilerinin öncesinde dolar, euro karşısında 2 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Avrupa'nın ortak para birimi euro, İspanya ve Fransa'nın Standard&Poor's'un not indiriminin ardından düzenlediği ilk orta ve uzun vadeli tahvili ihalelerinde borçlanma maliyetlerinin düşmesinin ardından güçlendi. Yunanistan, özel sektör kreditörleriyle yaptığı tahvil swapları görüşmelerinde 3. gününe başlıyor.
ABD'nin olumlu ekonomik verilerinin risk iştahını desteklediğini, bunun da dolar ve yen satışlarını artırdığını belirten Mizuho Securities Co.'nun Tokyo'daki forex stratejistlerinden Kengo Suzuki, insanların pozisyonlarını yeniden düzenlediğini söyledi.
Dolar, euro karşısında 1.2968'den önce 1.2973 seviyesine kadar gerileyerek 4 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine işaret etti; ardından bir miktar gevşedi ve 1.2965'ten işlem gördü. Yen, Euro karşısında 99.99'dan 100'e geriledi. Japon yeni, daha erken saatlerde 100.06 seviyesinden 4 Ocak'tan bu yana en düşük değerini kaydetmişti. Dolar/Yen ise 77.12'den işlem gördü.
13 Ocak'tan bu yana euro karşısında Dolar yüzde 2.3; yen ise yüzde 2.5 değer kaybetti. Dolar ve yen bu hafta 14 Ekim'den bu yana en sert düşüşüne işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)